Op weg (33)

inCollage_20210126_103925900

Al zeven maanden lang loop ik iedere ochtend vrijwel hetzelfde rondje. Veel verder wil ik niet wandelen, want ik heb gemerkt dat Apollo het lang genoeg vind. Tussen twee lockdowns in viel het me op dat het parkeerterrein onder de metro altijd stampvol was. Er fietsten ook altijd schoolkinderen langs  en ik vond het altijd leuk om naar flarden van hun conversaties te luisteren.

Nu zitten we weer in een lockdown en opeens zijn de parkeervakken niet meer allemaal bezet. Behalve op zondag staan er iedere dag wel enkele auto’s en ik vraag me dan ook af wie er nog met het openbaar vervoer op pad moeten. Misschien mensen die eenmaal per week naar kantoor moeten. Mensen die in de zorg werken? Mij lijkt het geen pretje om in de metro te zitten met een mondkapje op.

Toen de ellende begon voorspelde Ronald dat we over een tijdje geen last meer zouden hebben van al die auto’s die raar geparkeerd staan in onze wijk. Hij verwachtte dat veel banen zouden verdwijnen en dan zou het verkopen van de auto het gevolg kunnen zijn. Realiseerde hij zich nou helemaal niet dat er iets heel ergs moet gebeuren voordat men zelfs de tweede auto wegdoet? Het is nog steeds de heilige koe hoor.

Sterker nog: opeens werden er steeds meer auto’s verkocht. Want men wilde niet met het openbaar vervoer reizen en dus kwam er nog een auto. Helaas. Nu kost het nog meer tijd om ons huis te bereiken, want op de gekste plekken heeft men een automobiel neergezet. Het is slechts een paar munten lopen naar het parkeerterrein bij de metro, maar de meeste autobezitters  willen natuurlijk zo dicht mogelijk bij hun woning parkeren.

 

3 gedachten over “Op weg (33)

 1. Linda

  Ja er zijn alleen maar meer auto’s bij gekomen en carpoolen is helemaal niet meer aan de orde…weet niet waar dit allemaal toe gaat leiden, maar nu ook met die rellen, is niet veel goeds…weet je waar ik elke keer aan moet denken, als je de bosbranden overstromingen en nu dan Corona, aan een gedeelte wat we ooit op school hadden met godsdienst..

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Als je die beelden van die voornamelijk jonge crimineel ingestelde idioten ziet, denk je toch dat de apocalyps naderbij komt?

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>