Op weg (34)

dav

Waarom ligt er altijd zoveel poep op het pad als er een vrij brede grasstrook tussen dat voetpad en de sloot ligt? Misschien omdat hier heel veel honden uitgelaten worden. Zoveel dat er honden zijn die niet op het gras wensen te staan. Apollo negeert dat gras trouwens, maar dat komt omdat hij altijd eerst een plas moet doen.

Er staat een paaltje met daarop de mededeling dat dit een uitlaatstrook is en dat je als hondenuitlater alles mag laten liggen. Dat zal wel de reden zijn dat er geen vuilnisbakken langs het pad staan. Want men ruimt toch niks op. Daarom is het zo vreemd dat ik regelmatig gevulde zakjes op het gras zie liggen.

Als ik onverhoopt eens met een zakje vol poep over straat moet ben ik altijd blij als ik een vuilnisbak tegen kom. Inmiddels weet ik natuurlijk wel waar die dingen staan. We hebben zelf een kleine afvalbak in de carport staan waar die troep in kan. Want het mag namelijk niet in de kliko’s. Gelukkig is de ondergrondse container dichtbij.

Het is dus niet nodig om lang met je hondenafval rond te lopen. In deze buurt staan namelijk genoeg vuilnisbakken die regelmatig geleegd worden. Het is al helemaal onzinnig om gevulde zakjes in het gras te laten liggen. Zou de man die af en toe met zijn zitgrasmaaier over het veld raast eerst de zakjes opruimen of worden ze met het bevuilde gemaaide gras opgezogen?

Ooit dacht ik dat het een lekker relaxed baantje was. De hele dag rondrijden over grasvelden, misschien met een fijn muziekje op het hoofd. Maar sinds ik honden heb, weet ik wel beter. Ook  geniet ik niet meer van de geur van vers gemaaid gras. Voor veel mensen is dat het lekkerste geurtje, maar ik heb nu door dat je niet alleen gras ruikt.

 

4 gedachten over “Op weg (34)

 1. chucky1012

  Erg zeg….
  Hier gebeurt het ook dagelijks. Als men zomers in de tuin zit dan stinkt er enorm naar.
  Zo goed van jou dat jij het opruimt.
  Hier is het alleen wanneer er met de grasmaaier gras gekortwiekt word.

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Het enige nadeel van honden- ze zouden hondentoiletten moeten uitvinden. Je zal toch aan het pad wonen….
   xoxo

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>