Op weg (35)

dav

Apollo gaat nog steeds graag naar buiten, maar ik geloof dat hij het best koud vindt. Zodra we weer thuis zijn gaat hij lekker op de bank slapen. Iedere avond gaan we nog even naar buiten voordat we ons bed opzoeken. Veel verder dan het eind van de straat komen we niet. Misschien lopen we tien seconden voordat hij een plas doet en dan is het weer gedaan.

Op de foto zie je Apollo die net de voortuin in wil lopen. Maar ik dacht dat het wel leuk zou zijn om een foto te maken. Zoveel sneeuw zal hij in zijn leven niet gezien hebben en het is altijd leuk om het vast te leggen. Je kunt zien dat er behoorlijk veel sneeuw is gevallen en dat maar twee mensen de moeite hebben genomen om hun voortuin sneeuwvrij te maken.

Wij doen dat trouwens niet, zeker niet nu we in de krant hebben gelezen dat het soms nog gevaarlijker is als je dat doet als er al veel is gevallen. Het schijnt wel zin te hebben als je daar meteen mee begint als de vlokken vallen. Maar dan moet je wel bezig blijven en er is natuurlijk niemand die de hele nacht door blijft vegen.

Overigens heb ik het net even opgezocht. Voor 2007 was je wel verplicht je stoep sneeuwvrij te maken, tegenwoordig hoeft het niet meer. Wel heeft men het in het informatieve artikel waarin dit vermeld wordt wel over een morele verplichting. Aha, je daar niet aan houden levert dan vast passief-agressieve blikken op van de nette mensen in de buurt. Maar daar ben ik inmiddels al ongevoelig voor.

4 gedachten over “Op weg (35)

 1. chucky1012

  Leuk dat je een mooie foto van hem had gemaakt in de sneeuw.
  Ik zou er ook niet de hele nacht voor wakker blijven om de straat schoon te vegen….
  Ben al 4 dagen niet meer naar buiten geweest…
  Durf niet want ben zo bang dat ik in de scootmobiel wegglij….

  Xoxo

  Reageren
 2. Linda

  Mooi gezicht, Apollo in de sneeuw…heb toevallig gisteren een pad gemaakt, maar vond het wel zonde van de mooie sneeuw duinen…je kan het idd beter laten liggen, heb je meer grip om te lopen..

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik loop buigen ook po de stukken waar lekker veel sneeuw ligt. Ergens heb ik nog van die ijzers liggen voor onder je schoenen. Maar eens kijken of ik ze kan vinden.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>