Op weg (38)

sdr

Minstens twee keer per dag kom ik langs ik langs het restaurant waar mijn moeder graag kwam. Ze wilde hier altijd wokken- het liefst met haar hele gezin. Het ligt op een paar minuten loopafstand van ons huis, maar speciaal voor haar ging Ronald met de auto. Niet zelden waren de mensen die te voet gingen veel eerder bij de ingang dan mijn man en zijn schoonmoeder. Ze zei trouwens altijd dat ze best wilde lopen, maar uiteindelijk ging ze graag met Ronald mee.

Omdat ik zoveel mooie herinneringen heb aan de etentjes met mama vind ik het vreselijk dat het restaurant dicht is voor bezoekers. Je kunt er wel sushi en heerlijkheden van de Chin. Ind. Spec.kaart afhalen, maar de fijne snackbar is helaas dicht. Als je rond zessen langsloopt, staat er een lange rij op de stoep. Maar wij bestellen gewoon en dan heeft de bezorger een makkie. Er komt dan ook altijd iemand op de fiets.

Het restaurant bestaat al ruim veertig jaar en het is een hele nette tent. Toen er nog geen sprake was van Corona zag ik iedere middag dat de ruiten van de ingang gewassen werden. Laatst zag ik dat de bezorgers bezig waren de fietsen en scooters te reinigen met een sopje en een afwasborstel. Gelukkig kunnen zij nog bijverdienen. want dat is ook zo erg van die lockdown. Veel kinderen van de basisschool waar ik hand- en spandiensten verrichtte staan er achter de bar, de toonbank van de snackafdeling en ik zag ze ook in de bediening.

Hopelijk komt het moment dat het restaurant open kan steeds dichterbij. We zullen er toch een keer een speciaal etentje kunnen houden. Ter ere van mama natuurlijk. Het zou fijn zijn als iedereen er bij zou kunnen zijn. Dan nemen we een foto van mama mee en heffen we het glas op haar. Naar dat moment verlang ik iedere keer als ik langsloop.

8 gedachten over “Op weg (38)

 1. chucky1012

  Fijne herinneringen….
  Het is maar goed dat er nog eten afgehaald kan worden en dat jullie het ook nog kunnen bestellen en laten bezorgen….
  Hoop dat ze allemaal snel weer opengaan……

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   We willen heel graag weer eens wokken, maar dat zal waarschijnlijk pas kunnen als iedereen ingeënt is. Die drukte! Voorlopig bestellen we regelmatig lekker eten.
   xoxo

   Reageren
 2. Cindy

  Dat zou fijn zijn als het weer kan. Met de nodige maatregelen moet het m.i. nu al veilig kunnen… Maar ja.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik kan me goed voorstellen dat restaurants open kunnen. Misschien met wat minder tafeltjes. Wokken is nog een brug te ver, wat dan lopen de gasten rond de eilanden met voedsel.

   Reageren
 3. Linda

  Hoop zo, dat het allemaal weer eens kan, je zou haast vergeten hoe het is om met mensen samen in een ruimte te eten…

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik denk dat het heel raar aanvoelt. Ik ben ook helemaal niet meer gewend aan grote massa’s mensen op straat.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>