Op weg (64)

IMG_20210831_114416

Omdat ik een Redouté prent heb hangen dacht ik jarenlang dat de daarop afgebeelde egelantier een heel bijzondere roos is. Tot ik me op een dag afvroeg hoe die mooie roos die hier in zo’n beetje iedere heg voorkomt eigenlijk heet. Inderdaad, egelantier. Het is een roos die heel vaak voorkomt, las ik net op wikipedia.

Maandenlang zie ik die mooie donkerroze bloemen en vorige week viel me pas p dat er nu rozenbottels in de struiken hangen. En dat niet iedere struik op hetzelfde moment van die prachtige rode vruchten draagt. Het zal wellicht afhangen van de plek waarop de struiken staan.  Dat betekent dus dat ik nog wel een tijdje kan genieten. En dat ik moet opletten dat Apollo ze niet opeet.

2 gedachten over “Op weg (64)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>