Op weg (75)

dav

Jarenlang was de winkel die bij deze etalage hoort tijdens de laatste weken van het jaar uitermate populair. Want in deze hengelsportwinkel verkocht men dan niet alleen dobbers en meelwormen en de klanten kwamen niet allemaal om pakketjes te halen en te brengen. Nee, er hing dan een groot bord boven de deur met daarop het magische woord voor knalgrage mensen: VUURWERK.

De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik er ook weleens ben geweest met Mika, want die vond het ooit leuk om het oude jaar uit te knallen. Voor mezelf heb ik er ook trektouwtjes en knalerwten gekocht. Maar toen Dotje bij ons woonde hadden we maandenlang last van vuurwerk, want ze was er doodsbang voor.

Apollo vindt het ook niets. Laatst liepen we op het pad naast de sloot en toen werd er aan de overkant van de weg geknald. Hij luisterde eens goed met zijn hoofd in de lucht en maakte toen subiet rechtsomkeert. Dus ik wacht met smart op een algeheel knalverbod en overijverige bureau HALTers met bonnenboekjes.

Wat in de etalage staat zal waarschijnlijk in Categorie 1 vallen. Wat niet wegneemt dat honden er heel bang van kunnen zijn en ook fop- en schertsvuurwerk kan in de handen van hersenlozen gevaarlijk zijn. Zelf kan ik trouwens ook behoorlijk schrikken van deze ongein. Het hele jaar door hoor ik trouwens geknal en ik hoop dat al die afgerukte handen en blindgeknalde ogen nou eens afschrikkend werken.

4 gedachten over “Op weg (75)

 1. Myrna

  Ik zie de meerwaarde van vuurwerk niet. Feestelijk is het niet en de gedachte er achter om met geknal het nieuwe jaar in te luiden ?? Al heel lang niet meer ! Vroeger toen ik zelf nog klein was en we rotjes af staken en kleine matjes dat was leuk.
  Maar die bommen van nu , van mij mogen ze het verbieden.
  Arme dieren elk jaar.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Naar siervuurwerk kijk ik nog weleens als het ver van mijn huis wordt afgestoken. Maar die bommen- vreselijk. Het was een ramp met Dotje, de prachthond van de achterburen is gestorven aan de knalstress en Apollo houdt er ok niet van. Zo erg voor de honden die toch even naar buiten moeten.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>