Op weg (77)

mde

Het verbaast me dat mensen een fiets wekenlang stallen voor het wokrestaurant. Omdat ik er minstens drie keer per dag langsloop valt het me op. Sinds een tijdje staat er weer een nieuwe: een mooie damesfiets met een kinderzitje voorop. Je zou toch zeggen dat je niet snel vergeet waar je je rijwiel stalt, zeker als je een kind hebt dat je ermee moet vervoeren.

Het zal mij benieuwen hoe lang het zitje blijft zitten. Als ik de mensen van het restaurant zie zal ik het toch eens navragen. Eén van de mannen ging hard lachen toen ik me afvroeg of het soms om een lokfiets ging. Want ik weet dat er camerabewaking is en op die manier valt een fietsendief in de kraag te vatten.

Het zou ook kunnen dat iemand de fiets ergens gejat heeft en het toch een beetje stom vond om ‘m zomaar ergens te dumpen. Dat zie ik wel vaker- dan staat er ergens een rijwiel tegen een boom aan. De fiets wordt dan binnen een week vakkundig gesloopt. Het zou fijn zijn als de fiets op de foto zo’n lot niet beschoren is.

2 gedachten over “Op weg (77)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>