Op weg (83)

mde

Van dit smoezelige plekje wilde ik al eerder een foto maken, maar er zaten steeds mensen. Het zijn niet altijd dezelfde, maar ze hebben met elkaar gemeen dat ze vrij jong zijn. Soms zit er iemand druk te telefoneren, ze gebruiken het als plek om te chillen en niet zelden komt er een vreselijke wietlucht uit dat hoekje. Dan heb ik zin om aan te kondigen dat ik een drugshond bij me heb, maar ik doe het niet. Want ik heb zelf ook weleens met vrienden ergens staan blowen.

De kringloopwinkel staat al bijna twee maanden leeg en ik mis het nog steeds. Op de foto zie je de achterkant. Rondom het pand staan dingen die moeten voorkomen dat onverlaten een ramkraak plegen. Heel vroeger zat er namelijk een autohandel en zij hadden vast vrij prijzige automobielen in de toonzaal staan. ls je de zijkant passeert zie je vaak koks van de aan het andere kant van de straat gelegen wokrestaurant op de stenen zitten. Tijdens hun pauzes roken we er een sigaretje of rommelen ze op hun telefoon.

Het hoekje ziet er wat ongezellig uit. Op de parkeerplaatsen staan tegenwoordig ook geen auto’s mee. Nou ja, overdag dan. ‘s Avonds kom ik hier namelijk nooit. Misschien is het wel een beruchte hangplek voor jongeren. In deze tijd kunnen ze niet naar de sportschool of de kroeg, dus ze moeten toch ergens heen. Het is redelijk beschut en veel meer hebben ze niet nodig om lekker samen te scholen.

6 gedachten over “Op weg (83)

    1. Pippi Bericht auteur

      Het was de bedoeling dat de boel platgegooid werd om er woningen te bouwen. Maar ik hoorde dat de grond behoorlijk vervuild was. Ik zie er voorlopig nog geen wooncomplex komen.

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>