Pakje

2017-07-27 12.08.37-1

Aangezien ik verkeerde in de veronderstelling dat je pakketjes van Ali tegenwoordig op moet halen bij Primera heb ik geen briefje met daarop Niet afleveren bij buurtgenoten op de deur geplakt. Het zou namelijk zo vervelend zijn voor de pakketbezorger als hij steeds tegen een hartgrondig NEE! aan zou lopen als hij aanbelde bij een nekje met het verzoek mijn pakje uit Azië in ontvangst te nemen. Als ik weet wanneer een pakje bezorgd word, blijf ik thuis, maar Ali houdt de spanning er graag in.

En zo gebeurde het dat ik eergisteren thuiskwam en een bericht van de pakjesbezorger op de mat aantrof. Wat? Daar had ik niet op gerekend- volgens de tracking zouden de drie hydrofiele doeken zich nog ergens in het luchtruim tussen China en Nederland bevinden. Nou, ik was er blij mee hoor. Dergelijke pakjes kunnen niet snel genoeg arriveren en twee weken reistijd is wel erg kort. Wie zou mijn bestelling in ontvangst hebben genomen? Die twee buurmensen die ons nog groeten?

We gingen hier heel hard lachen toen we zagen dat het nekjes waren. Een paar avant la lettre zelfs. Zouden zij het risico nemen dat mijn gevaarlijke man aan de deur zou komen? Wilde men mij weer eens recht in de ogen kijken? Mika stak daar een stokje voor. Hij griste het bericht van de eettafel en vertrok. Dat heeft hij in totaal drie keer gedaan. Steeds bleef de deur dicht. Dat was wat minder leuk. Stel je voor dat ze direct na het aanpakken van het pakket op wereldreis waren gegaan? Dan had de arme verkoper erg lang op de betaling moeten wachten.

Als de deur twee weken dicht zou blijven, gingen we een bevriende politieagent inschakelen, besloten we. Hoe asociaal wij volgens de buurt ook zijn- wij laten niemand dood in huis liggen. Nee hoor, dan bellen wij direct 112 om te voorkomen dat Spijkenisse met alweer een brok ellende in het nieuws komt. Voorlopig wilde Mika nog wel twee keer per dag een paar metertjes afleggen. Daarbij heb ik inmiddels zoveel hydrofiele doeken dat we hier een paar weken dagelijks kunnen badderen zonder dat we steeds een handdoekenwasje hoeven te doen.

Wie schetst onze verbazing toen we gisteren tot de ontdekking kwamen dat het pakje geluidloos in de veel te krappe brievenbus was gepropt? Hieronder kan je zien dat ik nog tevergeefs aan de linkerkant heb getrokken, maar dat Ronald toch echt moest omlopen. Want de sleutelmaker die door het invalteam was meegesleurd, heeft er een slot ingezet dat binnen een week naar de gallemiezen was. Manlief rukte flink aan het pakje en even later kon ik drie streelzachte hydrofiele doeken uit het plastic plukken.

Tja, nekjes, wij zijn erg blij met jullie geweldige service. Maar we zijn ook een beetje bang voor het lot van eventuele duurdere aankopen. Drie doeken à €4,05- die schade valt nog wel te overzien. Maar wat als ik nu indie nagellak of een prijzig horloge online aanschaf en dat de bezorger de aankoop net niet door onze brievenbus kan persen? Hangt het pakje dan straks ook voor een groot deel buiten de brievenbus? Durf ik nog wel dat setje Moomin mokken bij Ali te kopen? Want ik moet er niet aan denken dat dat pakket straks over de tuindeur geflikkerd wordt.

Hoe vriendelijk deze nekjesactie ook was, misschien is het beter dat we met een keurig briefje aangeven dat we voor een gemiste bezorging wel naar Primera gaan. Overigens begrijpen we heel goed dat men trachtte het pakje domweg in de brievenbus te wurmen. Want in deze buurt wonen alleen maar nette mensen die elkanders pakjes niet verdonkeremanen. Er is niemand die dat durft, want ze weten wie hier wonen. Althans, dat denken ze.

2017-07-27 15.57.15

14 gedachten over “Pakje

 1. Linda

  Jemig dat meen je niet!!! Wat een achterlijke mensen hahaha niet te geloven..maar wel stoer van Mika, zo lief..wat een schijtlijsters zijn t toch..zie t al helemaal voor me hoe ze dat gedaan hebben :D maar hebben ze zo’n goedkoop slot erin gezet dan, wat zijn dat voor rare manieren!

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Je zou er een camera voor moeten plaatsen :) Als het achter de rug is, nemen we nog wel even contact op met de politie, want een deur die niet open kan- zorgt voor levensgevaarlijke situaties.

   Reageren
 2. Francien

  Man ,man,man wat een mensen die nekjes!
  Nou vind dat jullie er heel goed onder blijven hoor !
  Heb wel eens gehoord wat ze met nekjes doen en begint met een o…..haahaha nee zonder dolle rare mensen heb je hoor.
  Kan je niet kiezen hè buren.
  Hoop wel dat je heel snel een positief bericht plaats en een lekker feestje vier.
  Groetjes!

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Wat een idiote gebeurtenis hè. Wij lachen hier maar hard om. Neem dan geen pakje voor me aan als je toch de deur niet wilt opendoen.
   Als ik nieuws heb, zal ik het zeker laten weten. En er komt een Dossier BAM waar je van gaat schrikken.

   Reageren
 3. Sonja

  Tot sneu deze mensen. Ik had ook geen goede band met de buurtjes, maar elkaars pakketjes respecteren wij. Ik sms mijn buur wel eens, ik was al een paar keer aan je deur… en dan krijg ik een berichtje terug met hoe laat ze zelf komt. Dat is toch het minste wat je kunt doen.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Heel sneu, deze fatsoensrakkers. Jammer dat het niet kan op de manier waarop jij het met je buren regelt.

   Reageren
 4. margriet

  beter een goede buur dan…. Oh nee, jullie buren denken daar duidelijk anders over… Kinderachtig hoor en neem dan een pakketje niet aan, als je vervolgens ook niet open doet.
  Top van Mika dat hij steeds heen liep….

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Voortaan fiets ik graag naar Primera voor mijn pakjes. Waar nette mensen toch een beetje naar in kunnen zijn, nietwaar? Ja, Mika laat zich steeds vaker van zijn goede kant zien.

   Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Zo sneu dat ik hun huisnummer maar niet heb vermeld. Ze zijn niet in staat tot volwassen gedrag.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>