Regenwandeling

2018-10-02 09.35.40

Vanochtend vroeg Carla of ik Blaze en Pebbles wilde uitlaten. Natuurlijk wilde ik dat! Van deze twee honden hou ik en ik heb ze een paar weken moeten missen omdat ze op vakantie waren. Jammer genoeg werkte het weer niet mee. Dotje is er vandaag wat bekaaid van afgekomen, maar dat haal ik morgen wel in. Maar van drie kwartier apporteren en wandelen was ik al drijfnat thuisgekomen. Toen moest ik nog met de andere honden. Natuurlijk had ik Dotje mee kunnen nemen, maar dan zou ze nog natter worden. Vind ik toch een beetje zielig.

Uiteindelijk was ik het zieligst, want na een dik uur lopen met Blaze en Pebbles was mijn jas flink nat en was de jurk eronder dat ook. Hopelijk word ik niet net zo verkouden als Ronald. Het wandelen ging als vanouds. Blaze reageert direct als ik nee! zeg en dan laat hij een kat met rust of stopt hij met het om de paar meter snuffelen en zijn geur achterlaten. Pebbles loopt perfect en ik ben blij dat ik haar het oude tuigje van BAM gegeven heb, Ook een hond die niet trekt, gaat er netter van lopen.

Vroeger zag je me nooit buiten in de stromende regen, maar als ik honden moet uitlaten, vergeet ik dat ik graag doe alsof ik van suikergoed ben. Overigens kan Dotje zich ook flink aanstellen. Ze moet altijd voor de deur gaan zitten als we thuiskomen van de wandeling. Netjes wachten tot ik haar band en riem heb afgedaan en de deur heb geopend. Als de tegels nat zijn, blijft ze met haar billen boven de natte ondergrond hangen. Terwijl ze in het park plat op de grond gaat liggen als ik de bal in mijn hand heb.

Misschien ga ik ze een keertje samen uitlaten. Maar dan laat ik Dotje eerst een kwartier apporteren en zorg ik dat ze alles gedaan heeft. Dat is wat overzichtelijker als haar zus en broertje besluiten het zover de riemen het toelaten een eind van elkaar af hun behoefte te doen. Ook weet ik niet of het verstandig is om twee pittige tantes op één balletje af te sturen. En dan heb je Blaze nog die niet apporteert, maar graag een balletje krijgt om op te kauwen.

Toen ik Dotje thuisbracht, moest ik haar eerst droogwrijven met een voormalig witte handdoek. Dat kon ik niet doen met Blaze en Pebbles, want hun handdoeken hingen in de tuin en het regende vreselijk hard. Honden uitlaten is mijn lust en mijn leven en ik ben niet meer bang voor regendruppels. Maar het blijft een rotklus, dat drogen van honden met een mooie vacht. Toch heb ik het er voor over, want ook in de regen ben ik blij met die lieve honden. Dus zeg ik heel vriendelijk goedemorgen als een voorbijganger met paraplu me wat meewarig aankijkt.

4 gedachten over “Regenwandeling

 1. Linda

  Zal je net zien, dat het zulk zeikweer is..maar Blaze kijkt weer schattig naar de camera..je word al beroerd als je naar het weer kijkt, vanmorgen koud en nat en nu breekt het zweet je uit. Maar gelukkig heb je er toch van genoten en nu maar hopen dat je niet een koudje hebt opgelopen..en anders krijg je het wel van Ronald 🙂

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Regen is vervelend, maar nog altijd beter dan glibberige sneeuw 🙂 Ik geniet er altijd van als ik met de honden loop.

   Reageren
 2. chucky1012

  Wat een weer was het met al die regen.
  Ook was het heel koud.
  Buiten lopen met een hond/en maakt alles goed…
  Mooie foto.

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik hou niet van regen, maar als ik zie hoe Dotje geniet van de wandeling blijf ik gewoon doorlopen.
   xoxo

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *