Review: Avène Cicalfate+ Crème Réparatrice Protectrice

mde

Omdat littekens heel lang zichtbaar blijven op mijn getinte huid ben ik dol op huidherstellende crèmes. Hele fijne zijn Sudocrem en Bepanthen, maar ik wilde weleens iets van apotheek proberen. Ook wel omdat ik goede beoordelingen had gehoord in YouTube filmpjes over winkelen in een Franse pharmacie. Deze van Avène kocht ik voor €11,49 online bij Pharma Market.

dav dav

Je kunt het overal op smeren, lees ik op de verpakking. Het helpt tegen luieruitslag, maar ook tegen droge plekjes op het gezicht. Het blijkt ook te helpen tegen de jeuk als ik weer eens ben gestoken door een mug. Het verzacht het nare gevoel aanzienlijk. Daar hebben ze het dan weer niet over op de verpakking.

De tube ligt naast het toetsenbord en als ik weer eens de neiging heb om te krabben als ik ergens jeuk heb of er een puistje dreigt op te komen, kan ik gelijk smeren. Dat zal hopelijk voorkomen dat ik nog jaren met een donker vlekje op mijn gezicht loop omdat ik niet van een vervelend plekje af kon blijven. In mijn geval is voorkomen namelijk beter dan genezen.

dav

2 gedachten over “Review: Avène Cicalfate+ Crème Réparatrice Protectrice

 1. Linda

  Nou dat is wel.heel.fijn, dat het tegen de jeuk helpt…is altijd moeilijk van af te blijven, hè, pukkeltjes,.gaat automatisch

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik denk er niet eens bij na. Dan heb ik opeens toch een lelijk plekje en daarna nog jaren een litteken.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>