Review: Balea Fuss Peeling

2017-05-10 12.32.59

Vandaag werd ik eerder dan verwacht verrast door een stralende zon. Met zonder jas wandelen kon helaas nog steeds niet, maar ik had het wel hartstikke warm toen we na een uur weer thuis waren. Vooral mijn voeten hadden het zwaar te verduren in de lakleren Doc Martens die zo lekker lopen. Thuis loop ik op onelegante slippers waardoor ik er steeds aan herinnerd word of mijn voeten er nog behoorlijk uitzien.

Straks loopt de hele bevolking weer op Birkenstocks en Havaianas en dan moet ik niet zelden mij hoofd afwenden als ik iemand tegenkom die voetverzorging een vies woord vindt. Overal heb ik een tube voetcrème liggen- in mijn werkkamer, naast mijn bed, in de kast in de badkamer en in mijn nagellakbak. Speciaal voor het verzorgen van de voeten heb ik lelijke slippers en witte sokken aangeschaft. Niets zo vervelend als voetzolen die zwart zijn van de slippers en pluisjes van zwarte sokken die aan ingevette voeten plakken leveren ook iets viezigs op.

Voordat ik ga smeren ga ik aan de gang met puimsteen. Vooral onder de douche met een stuk in een leuk kleurtje of met puimsteen uit een tube. De laatste optie vind ik het fijnst. Want het stuk gaat er gauw smerig uitzien als je ‘m in de badkamer bewaart. Met de peeling die lekker crèmig aanvoelt doe je meteen iets voor de handen. Daarom kocht ik deze voetpeeling. Het is van het huismerk Balea van die geweldige dm drogist.

Na een voetbad van een paar minuten doe ik een dot peeling op de voeten en masseer het in. Met ronddraaiende bewegingen en al snel voel ik dat mijn huid zachter wordt. Parfum wordt als laatste genoemd op de ingrediëntenlijst en de peeling ruikt dan ook heel licht naar iets ondefinieerbaars dat ik lekker vind. Als ik de huid zacht genoeg vind spoel ik het product af met lauw water en ga daarna smeren met een fijne crème. Deze voetpeeling kocht ik voor €1,45 en de tube bevat 100 ml.

2017-05-10 12.33.07

2 gedachten over “Review: Balea Fuss Peeling

 1. chucky1012

  Dit klinkt erg goed!
  Ik doe zelden sokken aan want die zitten vaak te strak.
  ‘s avonds smeer ik mijn voeten in met kokosolie en doe dan van die slob kousjes aan.
  Dan kan het de hele nacht goed intrekken in de voeten.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Kokosolie is zulk fijn spul. Slim om het de hele nacht in te laten trekken. Ik moet waarschijnlijk witte kousen gaan kopen, want die sokjes raak ik ‘s nachts vaak kwijt.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>