Review: Camille Skin Repair Oil

2015-04-16 15.18.32 2015-04-16 15.18.52

De huidolie vliegt erdoorheen in huize Van Merwijk. De afgelopen weken hebben de drie ijdele bewoners flink gebruik gemaakt van deze Skin Repair Oil. Er viel namelijk nogal wat te repareren. Mijn gezicht was door het testen van een nieuwe dagcrème nogal uitgedroogd, net als de benen van manlief en het kind had last van puistjes. Overigens vraagt niemand of ze “mijn” spullen mogen gebruiken, ze eigenen het zichzelf gewoon toe. Dat vind ik niet zo erg, want ik maak anders niks op en dat zou zonde zijn.

Omdat ik jammer genoeg littekens, zwangerschapsstriemen (die ik al had voordat ik zwanger werd, maar dit terzijde) en een onregelmatige huidtint heb, zou dit product mij heel gelukkig kunnen  maken. Het is geschikt voor het lichaam, smeert lekker uit en is verzorgend. Er zouden fijne ingrediënten in zitten: vitamine A,B, C, E, F en K en ook nog kamille-, goudsbloem, lavendel- en rozemarijnolie. En dat terwijl deze bij Action verkrijgbare huidolie erg goedkoop is, want ik betaalde slechts €1,99 voor 75 ml.

2015-04-16 15.19.37

Aan de lijst te zien zit er nog wel meer in dan alleen vitamines en olieën. Voornamelijk bestanddelen die de huid zouden verzachten, maar ook parfum en andere geurstoffen. Veel van de ingrediënten vond ik terug in de LUSHopaedia, een fijn naslagwerk voor mensen die het uitpluizen van Wikiverhalen teveel moeite vinden. In ieder geval blijkt ik mijn huid goed bestand te zijn tegen alles dat in de huidolie zit.

2015-04-16 15.19.52

 

Zo ziet het flesje eruit. Het is kloek en gemaakt van plastic met een sticker erop die al snel na intensief gebruik van de olie van de fles afglijdt. De olie heeft een mooi kleurtje en ik denk dat dit de standaardkleur is van alles huidolie die in drogisterijen verkocht wordt. De geur is zeer plezierig en zeker niet opdringerig. Inderdaad brengt de olie makkelijk aan en trekt het behoorlijk snel. Het is goed te gebruiken voordat je je dagcrème aanbrengt.

Werkt het? Stiekem denk ik dat zogenaamde wondermiddeltjes en superdure smeersels lijken te werken omdat je zo benieuwd bent en daarom de tijd neemt om de boel goed in te masseren. Nee, die lelijke witte striemen op de zijkant van mijn billen en het litteken van een puistje waar ik aan heb zitten pulken zijn niet als sneeuw voor de zon verdwenen. Aan het regelmatig zonder make-up in de zon te lopen zal wel tot gevolg hebben gehad dat mijn teint wat egaler lijkt.

Is het een aanrader? Wat mij betreft wel. Al is het alleen al omdat je door het in huis te hebben veel meer gaat smeren. Mijn benen en voeten zijn lekker zacht, net als mijn handen. Of mijn gezichtshuid nou meer profiteert van de frisse lucht erop dan de olie op zich, weet ik niet. Rimpels vind ik zo erg niet, zeker niet omdat ik er meer heb van het lachen dan van het roken. Maar ik wil wel graag een zachte huid houden. En toevallig is die sinds het gebruik van huidolie beter dan ooit. Maar mij maakt het eerlijk gezegd niet uit van welk merk.

8 gedachten over “Review: Camille Skin Repair Oil

  1. Natasja

    Zo lekker om je met olie in te smeren, zeker als t lekker snel intrekt. Op m’n gezicht smeer ik het maar niet. Die is al vet genoeg van zichzelf..

    Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

      Dat had ik vroeger ook- alles glom. Tot ik 40 werd en toen begon mijn huid heel droog te worden.

      Reageren
  2. Linda

    Even een vraagje op een oud bericht ;) gebruik altijd de sos bodylotion van t kruidvat, na t douchen..is heerlijk spul, maar vroeg me af, als ik er nou wat van die olie erdoor heen zou doen..zou t meerwaarde hebben..trekt olie wel in of blijft t op je huid liggen..doe soms ook dingen mengen, om een product te verbeteren, wat niet altijd werkt ;) misschien dat jij hier ervaring mee hebt?

    Reageren
  3. Linda

    En werkt die ook beter voor je nagelriemen? Heb dat spul van essence en is wel vet, en lekker om je nagelriemen terug te duwen, maar heb niet echt t idee dat t verder wat doet, denk dat de nagelriemen meer iets vochtinbrengends nodig hebben of zou beide beter zijn?

    Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

      Ik smeer de nagelriemen meestal in met olie als mijn handen nog iets vochtig zijn. Dan lijkt het beter in te trekken.

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>