Review: Catrice Dazzle Bomb Glitter Base & Top Coat

1D243E95-81EF-483D-AB98-2404E98D0175 00A84681-0F20-494C-B037-81196E62458E

Natuurlijk heb ik getwijfeld of ik dit product zou moeten aanschaffen- ik heb genoeg base- en topcoats. Maar deze combinatie maakt deel uit van een LE, Dazzle Bomb, en dan wil ik de collectie ook compleet hebben. Overigens mis ik de roze lak en die kan ik ook niet online bestellen- dus wie er eentje ziet, mag het me laten weten.

De base- en topcoat zit in een mooi flesje waarvan je de vierkante dop kunt verwijderen om makkelijker te lakken. Het kwastje is vrij breed en de substantie is nogal stroperig. Wat trouwens niet wegneemt dat de lak snel droogt. Op de foto hieronder zie je weer eens wat gelakte vingernagels. Van links naar rechts: Amethyst (Catrice), 224 (BeYu) en Gem of Stones (Catrice). Twee laagjes van iedere lak tussen twee laagjes van het te testen product.

3A403AC1-E468-4AAC-A0B9-328309FE8B06

Ten eerste zie je dat de glitterlakken niet bijzonder goed dekken. Daarvoor heb je een derde laagje nodig. Ten tweede moet je de basislak bijna in je nagelriemen smeren- als je dat niet doet, moet je lang peuteren om achtergebleven glitters te verwijderen.

Gisteravond lakte ik drie nagels en de boel was behoorlijk snel droog. Aanraakdroog, want de lak op mijn wijsvinger rimpelde iets toen ik wat ranja voor mezelf inschonk. Toen ik ging douchen, kwam ik er achter dat dit peel-off spul niet erg lang blijft zitten. Misschien had ik mijn haar wat te enthousiast gewassen, want ik trok de lak zo van mijn vingers.

Dus herhaalde ik de test vanochtend. Nu probeerde ik er achter te komen hoe snel je de lak kunt verwijderen. Want misschien wil je dit product wel gebruiken om meerdere glitterlakken na elkaar te swatchen. Het duurde een uur voordat ik de lak zo kon afpellen. Eerder kan ook, maar dan blijft er nog wat zitten dat je moet wegpoetsen.

Is het iets dat ik kan aanraden? Alleen als je slechts een dag wilt rondlopen met een glitterfestijn op je nagels. Het scheelt een hoop gedoe met het verwijderen, maar je kunt met je fancy mani niet met de hand afwassen bijvoorbeeld. Dus perfect voor mensen met een vaatwasser en droogshampoo. Het was leuk om uit te proberen voor €2,99, maar ik koop het geen tweede keer.

DF766E7F-8B67-4AD6-9D3C-F3969CB9F717

4 gedachten over “Review: Catrice Dazzle Bomb Glitter Base & Top Coat

  1. Linda

    Wel vreemd, je nagels weer te zien met met een lakje..vind de lichtste erg mooi, maar zou ook niet voor de peel off gaan, is ook niet aan mij besteed ;)

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>