Review: La Roche-Posay Cicaplast Baume B5

dav

Over de Cicaplast balsem van La Roche-Posay heb ik een heleboel gelezen. Het verlicht pijn, jeuk en beschadigingen aan de huid. Je kunt het op babybilletjes, lelijke littekens en gevoelige huidjes smeren. Het kan gebruikt worden door iedereen, van zuigeling tot senior. Waar het voor ingezet kan worden staat uitgebreid beschreven op de kartonnen verpakking.

Op de tube staat alleen maar dat het een verzachtende, herstellende balsem is ter behandeling van de geïrriteerde en warm aanvoelende huid. De ingrediëntenlijst is niet mis. Er staat van alles op dat de huid verzacht en hydrateert. Wie ergens allergisch voor is zal het onderdeel wel gelijk herkennen- ik heb zelden last van stoffen die mijn huid irriteren en ik heb dit product al maandenlang in gebruik.

dav dav

Helpt het? Ja, het is een geweldige crème tegen jeuk na insectenbeten. Het zal nog wel heel lang duren voor die lelijke littekens op mijn knieën weg zijn. Mijn getinte huid kan best ergens tegen, maar als ik eenmaal een verkleurde huid heb omdat ik een onhandige val heb gemaakt, kijk ik nog jarenlang tegen die bruine plekken aan. Als ik een keer een puistje heb, smeer ik er Cicaplast op en dat helpt tegen het pijnlijke gevoel.

Cicaplast verdient net als Cicalfate van Avène een plek in de medicijnkast. Ze zijn allebei goed in te zetten als het toch een keer is misgegaan met een huidverzorgingsmiddel. Als ik ergens niet goed tegen kan gebruik ik daarna altijd een crème als die twee die ik hierboven heb genoemd. Geschikt voor het gezin en sporters, zie ik op de verpakking staan. Deze fijne crème van La Roche-Posay kost in de apotheek ongeveer vijftien euro. Dan heb je wel een tube met een inhoud van 100 ml.

dav

4 gedachten over “Review: La Roche-Posay Cicaplast Baume B5

 1. chucky1012

  Zo een goede tip….
  Ik ben o zo onhandig.
  Toevallig verkoopt mijn apotheek dit merk ook.
  Kopen zal ik het zeker doen…..

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Dat viel mij ook reuze mee.Zeker als je nagaat hoe vaak ik het gebruik omdat ik lek word geprikt door die rotmuggen.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>