Review: La Roche-Posay Lipikar Syndet&Baume

dav

Op Instagram kan je je soms inschrijven voor proefverpakkingen en als de producten me nieuwsgierig maken doe ik dat ook. En zo ontving ik een tijdje geleden een mooi pakketje van La Roche-Posay, een heel fijn merk.  Omdat ik een heel droge huid heb wilde ik graag uitproberen of het zou helpen.

dav

De Lipikar lijn is namelijk heel geschikt voor een zeer droge huid met een neiging tot eczeem. Het kan gebruikt worden voor baby’s en daar volwassenen en alles dat daartussenin zit.

oznorMB oznorMB

Je typt het zo gauw, maar wat is syndet nu eigenlijk? Het woord is een samentrekking van synthetic en detergent, dus eigenlijk een synthetisch schoonmaakmiddel. Dat houdt niet in dat je er ook de plavuizen mee kunt reinigen hoor. Het is jammer dat het schuimmiddel SLS erin zit, maar voor de rest zie ik heel veel ingrediënten die de huid verzachten.

Het is een heerlijk product. Het voelt zacht aan en ik hoef niet na het douchen snel een laag crème aan te brengen omdat de huid al gaat trekken. Dit reinigingsmiddel ruikt heel subtiel en is vrij dik zodat het niet gelijk van je lichaam afglijdt als je onder de douche staat.

oznorMB oznorMB

De balsem is helemaal geweldig. Het spul trekt snel in en je kleding blijft dan ook niet aan je lichaam plakken. Je kunt het trouwens ook gebruiken voor je gezicht.

oznorMB

 

Inmiddels zijn de proefverpakkingen helemaal op. Sneller dan me lief was. Ga ik deze producten kopen? Jazeker! Maar eerst maak ik op wat ik nog in huis heb. Dat is best veel, maar ik moet dan ook heel veel smeren om niet met schilfers op mijn ledematen te lopen.

6 gedachten over “Review: La Roche-Posay Lipikar Syndet&Baume

  1. Cindy

    La Roche Posay is 1 van mijn lievelingsmerken. Topproducten tegen een heel nette prijs. Betaal iets van 17 euro voor een dagcreme.
    Ook Eucerin is fijn.
    Tip: ga naar een apotheek die deze merken verkoopt (volgens mij op de site van LRP te vinden) en vraag ook om een paar proefjes van andere lijnen. Zijn ook van dit formaat, zo kun je kijken welke je het fijnst vindt.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>