Review: Lana Luna en Imse Vimse wasbare wattenschijfjes

dav

Iedere dag gooide ik minstens drie gebruikte wattenschijfjes in de prullenbak. Dat heb ik jarenlang gedaan tot ik online las dat je tegenwoordig ook wasbare wattenschijfjes kunt kopen. Die zijn gemaakt van biologische katoen. Dat leek me wel wat en daarom heb ik er een par besteld.

dav

De zwarte zijn natuurlijk voor het verwijderen van oogmake-up. Je kunt ook andere kleuren kiezen, maar ik heb geen zin in smoezelige wattenschijfjes. Met deze maak ik eerst mijn ogen schoon en daarna verwijder ik er mijn lipstick mee. Dat doe ik met de ene kant, met de andere kant haal ik de rest weg. De rest is bij mij slechts een beetje blush en misschien een beetje poeder tegen een glimneus.

dav

 

Ook de poederroze wasbare wattenschijfjes zijn van biologische katoen gemaakt. Hiermee reinig ik mijn gezicht ’s ochtends en ’s avonds na het schoonmaken van mijn gezicht. Dat doe ik met rozenwater.

Waarom heb ik deze producten niet eerder ontdekt? Ze zijn namelijk fantastisch. Ze voelen lekker zacht aan, vooral de roze. De make-up is in een oogwenk verdwenen. Mijn huid kan uitstekend tegen de stof die net iets steviger aanvoelt dan gewone wattenschijfjes.  De gebruikte schijfjes gooi ik na gebruik in een wasnetje en iedere paar dagen gaan ze bij de handdoeken in de 60 graden was.

Deze aanraders zijn te koop bij LanaLuna.nl. De zwarte  van Imse Vimse kosten €9,95 voor tien stuks inclusief een wasnetje. Ze zijn ook beschikbaar in andere kleuren. Helemaal groot is de kleurkeuze als je de door het met eigenaresse Annemieke samenwerkende atelier gemaakte wattenschijfjes koopt. Die kosten 1,10 per stuk. Ze hebben allemaal een doorsnede van 8 centimeter en kunnen in de wasmachine gereinigd worden.

10 gedachten over “Review: Lana Luna en Imse Vimse wasbare wattenschijfjes

 1. Linda

  Nou dat klinkt heel goed…worden ze helemaal schoon in de was? Wat een uitvinding…we gaan weer terug in de tijd, vroeger had je niet anders..ze hebben toch ook al van die katoenen inlegkruisjes…straks staan we ook weer katoenen luiers uit te spoelen 😉

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ja, ze worden helemaal schoon. Het wassen van ander spul gaat natuurlijk wel makkelijker dan vroeger, zeker als je een droger hebt. Wij hangen trouwens alles gewoon op.

   Reageren
 2. Tamara

  Ik gebruik zoveel van die die dingen maar heb niet zoveel was. Dus de investering voor een week is niet te doen. Ik gebruik vijf grote op een dag en twee kleine. Kaal hoofd hè. Hahah neem iets meer huid mee.

  Reageren
  1. Tamara

   Ach ja. Ga mijn centen er toch maar aan uitgeven. Ga de doekjes bestellen om mijn gezicht en hoofd mee te doen

   Reageren
   1. Pippi Bericht auteur

    Ik ben heel blij met de wasbare wattenschijfjes en ik hoop dat jij ook tevreden bent met je bestelling.

    Reageren
  2. Pippi Bericht auteur

   Ja, ik heb een kind dat minstens twee outfits per dag draagt. Dan heb je veel was 🙂

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *