Review: Santaverde aloë vera crème en Santaverde extra rich beauty elixer

santaverde.1

Vorige maand bezocht ik De Proefparade, mijn eerste event waar ik kennis heb gemaakt met allerlei nieuwe producten. Eén van de aanwezigen was SoloBioMooi, een webshop voor biologische cosmetica. In de rijk gevulde stand stonden behalve enorm veel producten in mooie witte verpakkingen ook een blad van de aloe vera plant. Het sap van deze plant werkt kalmerend en vochtinbrengend, eigenschappen die erg aantrekkelijk zijn om te verwerken in huidverzorging.

santaverde.2

Het eerste product dat in mijn goodiebag terechtkwam, was de Santaverde aloë vera crème. Die is er in drie uitvoeringen: light, medium en rich. Deze crème die geschikt is voor zowel dag- en nachtverzorging is dus verkrijgbaar voor alle huidtypes. Omdat ik een rijpe huid heb die erg vochtarm oogt, kreeg ik de medium crème met een flacon extra rich beauty elixer.

santaverde.3

De crème zit verpakt in een tube van 30 ml. Er zit een eenvoudig doch smaakvol doosje omheen en daarin zit weer een uitgebreid beschrijving van het product. Gelukkig kreeg ik de versie waar geen parfum in zit- al zou het waarschijnlijk weinig kwaad kunnen, want het geurtje is afkomstig van essentiële oliën. Wat direct opvalt, is het eerstgenoemde ingrediënt. Meestal is dat water, maar deze crème bevat sap van het aloë vera blad.

santaverde.4

Omdat het hier om biologische cosmetica gaat, neem ik direct aan dat ik me geen zorgen hoef te maken om de bestanddelen waarbij ik me geen beeld van de werking kan vormen. Daarbij werd ik al bij het allereerste gebruik heel erg blij van deze crème. Een dunne laag zorgde er al voor dat mijn huid zacht en verzorgd aanvoelde. Maar omdat mijn huid er slecht aan toe was, maakte ik meteen maar gebruik van het tweede Santaverde product dat in mijn goodiebag zat:  extra rich beauty elixer.

santaverde.5

Eerst was ik er een beetje huiverig voor. Zou een elixer dat voornamelijk bestaat uit olie kunnen doen wat al die serums die ik hiervoor uitprobeerde niet konden? Het probleem met een serum bleek namelijk te zijn dat het niet goed samenging met de dag- en nachtcrème. Als ik de crème aanbracht, kwamen er onsmakelijk ogende “rolletjes” op mijn huid. Die moest ik met een doekje verwijderen voordat ik de BB cream kon aanbrengen. Met een beetje pech had ik dan gelijk rode strepen op mijn gezicht en ik had natuurlijk ook het gevoel dat ik voor niks had gesmeerd.

Nou, voor dat nare effect heb ik me tevergeefs zorgen gemaakt. Dit extra rich beauty elixer gaat namelijk perfect samen met de medium aloë vera crème. Sterker nog, het wordt juist aanbevolen om een drupje elixer bij de crème te doen als de huid  daar behoefte aan heeft. De  mix van verschillende oliën, vitamine E en de natuurlijke geur van vanille trekt snel in. De mooie glazen flacon is voorzien van een pipet en daarmee vallen de druppeltjes mooi af te passen.

santaverde.6

In het analyseren van een INCI lijst ben ik niet goed. Daarom test ik een product minstens een maand lang om te kijken of ik er goed tegen kan. Vaak begint mijn huid al na twee dagen te protesteren. Maar van deze producten werd mijn huid alleen maar gladder en stralender. Nu zal ik mezelf niet wijsmaken dat ik enkele rimpels ben kwijtgeraakt, maar mijn huid is helemaal tot rust gekomen. Alle trekkerigheid is weg en ’s ochtends is mijn huid lekker zacht.  Ook heb ik nu geen velletjes meer die je gezicht zo’n onverzorgde indruk geven.

Wat mij erg bevalt, is dat deze producten dag- en nachtverzorging bieden. ’s Avonds gebruikte ik dan twee druppels elixer. Het trok snel in, maar de heerlijke geur bleef nog een tijd hangen. ’s Ochtends voegde ik slechts één druppel elixer toe omdat ik daarna toch direct een CC cream (daarover volgende week meer) opbracht. Met slechts twee huidverzorgingsproducten heb ik mijn gezicht een maand lang kunnen verwennen en ik ben zeer enthousiast over het resultaat.

Om kort te gaan: ik geloof dat ik maar liefst twee holy grails heb gevonden. En dan heb ik nog niet eens de hele lijn uitgetest- er zijn veel meer producten die de werking ongetwijfeld zullen ondersteunen. Santaverde is alleen geen budgetmerk, want voor de medium aloë vera crème betaal je €29,89 voor een tube van 30 ml. Daar verwacht ik trouwens toch zeker zes weken mee te doen. De flacon extra rich beauty elixer kost €34,95. Maar ik geloof wel dat die 30 ml minstens een maand of vijf zullen meegaan.

Eerlijk gezegd heb ik niet zoveel zin meer om andere huidverzorging uit te proberen. De Santeverde producten zijn me zo goed bevallen dat ik ze in ieder geval helemaal op ga maken. Als het eenmaal zover is, ga ik zeker een kijkje nemen op de website van SoloBioMooi. Normaal gesproken vind ik het niet zo fijn om huidverzorging online te kopen, maar nu weet ik in ieder geval wat ik bestel. Overigens zijn de verzendkosten laag: €1,95 binnen Nederland, naar België €5,95 en als je voor meer dan €75 bestelt, is de verzending zelfs gratis.

Nog even voor alle duidelijkheid: de gereviewde producten heb ik cadeau gekregen. Dat ik erover zou gaan bloggen, is zelfs niet ter sprake gekomen. Mijn enthousiasme komt dus alleen voort uit mijn blijdschap dat ik nu weer een glad velletje heb.

2 gedachten over “Review: Santaverde aloë vera crème en Santaverde extra rich beauty elixer

    1. Pippi Bericht auteur

      Het is geweldig spul! Ik gebruik nu wat proefmonsters en ik heb alweer een allergische uitslag te pakken. Absoluut mijn heilige graal, die aloë vera crème.

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *