Review: Scholl Velvet Smooth Express Pedi

2017-07-17 09.45.44

Zoals ik al eerder meldde, ben ik in de prijzen gevallen toen ik via The Insiders de Scholl Velvet Smooth Express Pedi mocht testen. Rond mijn veertigste kreeg ik last van eeltvorming en zagen mijn voeten er zonder goede verzorging niet fraai uit. Jarenlang ben ik aan de slag gegaan met een blok puimsteen. Maar als ik in een drogisterij was, werd mijn oog getrokken naar eeltverwijderaars op batterijen.

Ze zijn er in verschillende soorten en maten en ik ben blij dat ik juist deze van Scholl mag beoordelen. Het is een gerenommeerd merk en ik ga ervan uit dat ik straks geen problemen heb bij het vinden van vijlen van een andere sterkte. Want ik heb dus een hele grove vijl gekregen, iets te heftig voor mijn voeten die al aardig werden bijgehouden.

2017-07-17 09.46.30

Kijk, het ziet er zomers uit. En er zit ook een voetserum bij.

2017-07-17 09.46.53

Plus kortingsbonnen en een informatieboekje dat ik voor zede keer maar eens gelezen heb.

2017-07-17 09.48.17

De gebruiksaanwijzing op de blisterverpakking is heel duidelijk. Op de droge voet gebruiken en vooral niet langer dan 3-4 seconden op hetzelfde plekje houden. Niet geschikt voor mensen met problemen met de bloedsomloop  en vooral uitkijken dat je haar of kleding er niet in verstrikt raakt.

2017-07-17 10.03.36

Eigenlijk moet dit kiekje op social media, want het schijnt nogal hip te zijn om je mani te fotograferen met iets dat ongeveer dezelfde tint heeft.

Op de foto zie je dat het apparaat goed in de hand ligt. Het is makkelijk aan en uit te zetten. Alhoewel de vijl erg grof oogt, voelt het zeker niet onaangenaam als ik mijn hielen ermee behandel. Wie de voeten lang verwaarloosd heeft, zou deze vijl zeker moeten gebruiken. Zelf ben ik van plan naar de drogist te stappen voor een wat fijner exemplaar.

Zou ik deze vijl aanbevelen? Jazeker: het ding is zo gemakkelijk in het gebruik. Geen voetbadjes en puimsteen, maar lekker in de tuin of op het balkon vijlen. Want zelfs van mijn voeten kwam een regen van fijn stof af. Dat wil niet iedereen in huis hebben. Daarom schaf ik binnenkort alle vijlsoorten aan, dan kan het hele gezin meegenieten van het apparaat dat ik mag testen.

2017-07-17 10.04.47 2017-07-17 10.05.05 2017-07-17 10.05.19

Overigens zat in de doos ook een pompflacon met serum om de behandelde voeten mee te hydrateren. Op de ingrediëntenlijst staat van alles, maar op de verpakking heeft men het voornamelijk over hyaluronzuur, groene kaviaar en pentavitin. Dat laatste is een natuurlijke stof die zorgt voor hydratatie van de huid. Heerlijk spul dat voor poezelige voetjes zorgt.

2017-07-17 10.06.02

Eindoordeel: als er een pakket inclusief meerdere vijlsoorten was, zou het terecht moeten komen op het wenslijstje van iedereen die van verzorgde voeten houdt.

4 gedachten over “Review: Scholl Velvet Smooth Express Pedi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>