Review: The Inkey List Retinol Eye Cream

mde

Laat ik maar beginnen met een goede raad: begin met het gebruik van een een oogcrème zodra je meerderjarig bent. Want als je zo oud bent als ik is er geen redden meer aan. Oogverzorging heb ik niet altijd gebruikt, dus het zou best kunnen dat die wallen en rimpels een kwestie is van eigen schuld, dikke bult. Aan de andere kant kan het door de genen komen en heel misschien was het wel veel erger geweest als ik niet af en toe een oogcrème had gebruikt.

mde mde

Het grote voordeel van The Inkey List is dat ze niet zuinig zijn met aanwijzingen en advies. Op de tube staat de volgode waarin je hun producten dient te gebruiken. Heel handig natuurlijk. Dat staat ook nog eens op de kartonnen verpakking. Het is dus een oogcrème voor alle huidtypes en het wordt aangeraden voor mensen die minstens een kwart eeuw oud zijn. Want dan komende eerste ouderdomsverschijnselen opzetten. En natuurlijk willen we dan geen lijntjes en rimpels.

dav mde mde

Mij is verteld dat als het eerstgenoemde ingrediënt water is er dus heel veel water in zit. Misschien wel 80%. Misschien is het bijna letterlijk een kwestie van pappen en nathouden. In de crème zitten voornamelijk bestanddelen die de huid hydrateren en verzachten. Geen tovermiddeltjes die mij het uiterlijk van een jonge blom geven.

Retinol wordt gebruikt om de collageenproductie te stimuleren en voor huidvernieuwing te zorgen. Deze crème wordt aangeraden voor gebruik in de avond. Een kleine hoeveelheid aanbrengen en zachtjes inkloppen. Niet alleen rond de ogen- je kunt het ook rond de mond gebruiken.

mde

 

Wat ik echt wilde weten staat ook op de verpakking: je moet het minstens zes weken gebruiken voordat je resultaat ziet. Eerlijk gezegd gebruik ik het nu al meer dan zestien weken en ik zie weinig verschil. Aan de andere kant: ik heb de afgelopen maanden niet altijd zo best geslapen. Nu gaat dat een stuk beter, dus wie weet ga ik straks wel een fijn resultaat zien.

En anders is het jammer. Maar ik zal deze crème wel blijven gebruiken. Het is net als het meedoen aan de lotto- je durft niet te stoppen omdat dan juist je favoriete nummers vallen. Als ik het verzorgen van de huid rond mijn ogen niet volhoud gaat het misschien opeens wel reuze hard met de huidveroudering. Ach, voor het geld hoef ik het niet te laten, want voor een tube met een inhoud van 15 ml betaalde ik slechts een tientje.

4 gedachten over “Review: The Inkey List Retinol Eye Cream

 1. Linda

  Hahahahaha snap dat, niet durven stoppen…zal je vertellen, ik heb altijd last van vocht achter de oogleden, als ik wakker word en vooral links…dan hangt er zo’n zak onder je ogen met vocht erin, niet om aan te zien..alles geprobeerd, zelfs drukpunten masseren…maar heb het nu!!!!!! Heb een oog massage bril aangeschaft…eindelijk weg!!! En is heerlijk ontspannend ook voor als je hoofdpijn hebt, of vermoeide ogen, heerlijk!!!!

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Interessant! Welke heb je? Heb namelijk net even op internet gekeken. Wat heerlijk dat je er baat bij hebt.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>