Review: The Inkey List SPF 30 Daily Sunscreen

sdr

Als ik heel goed naar mijn gezicht kijk, meen ik te kunnen zien dat de zon wat schade heeft aangericht. Ze noemen het zonneschade, maar het zijn gewoon ouderdomsvlekken. Dus heb ik op mijn zestigste maar een tube fijne zonnebrandcrème gekocht. Van The Inkey List, mijn favoriete huidverzorgingsmerk.

Aan zonnebrandcrèmes heb ik altijd een hekel gehad omdat ze altijd wat vet aanvoelden. Daarnaast gebruik ik toch graag wat make-up en dat leek me niet goed samen te gaan met die vette zooi. Tegenwoordig verkopen meerdere merken een crème die goed gecombineerd kan worden met make-up en ik heb er maar eentje besteld.

Deze van The Inkey List zou aardig beschermen tegen zonnestralen. Het heeft een mineraal UV filter dat niet schadelijk is voor wat er in de zee leeft.  Zinkoxide beschermt de huid tegen zonneschade, pollustop tegen vervuiling en voortijdige veroudering van de huid en sheaboter kalmeert en hydrateert.

Er zit ook karamel in om ervoor te zorgen dat je geen witte zweem over je huid krijgt als je je gezicht ingesmeerd hebt. Dat doe je trouwens iedere ochtend na de gebruikelijke serums en een moisturizer. Wel even een kwartier wachten voordat je de zon in gaat. Nou, ik kijk niet op de klok want ik gebruik make-up en ik ontbijt voordat ik met Apollo de deur uitga.

Van mij had de substantie iets romiger mogen zijn, want het uitsmeren gaat niet soepel. Aan de andere kant- het levert helemaal geen droog gezicht op en je wilt ook niet met een glimmend hoofd rondlopen. Overigens gebruik ik geen CC Cream of foundation meer en ik mis dat extra kleurtje helemaal niet.

Dit product zal ik blijven gebruiken. Het is niet opgeleukt met een geurtje, maar ruikt neutraal. Als het buiten erg zonnig is zal ik mijn t-zone wel wat vaker insmeren, maar voorlopig is dat niet nodig geweest. Met de tube met een inhoud van 50 ml doe ik alweer een tijdje en ik denk dat ik over een paar maanden wel een nieuw exemplaar à €16,95 ga aanschaffen. Als lookfantastic weer een aanbieding heeft en dat kan zomaar een paar euro schelen.

dav dav mde dav

4 gedachten over “Review: The Inkey List SPF 30 Daily Sunscreen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *