Review: The Ordinary Squalene Gezichtsreiniging

dav

Als deze gezichtsreiniger niet in een set van drie The Ordinary producten had gezeten, zou ik ‘m waarschijnlijk niet gauw gekocht hebben. Want ik heb nog voor meer dan een jaar micellaire reinigers. Uiteindelijk was ik deze wel gaan gebruiken hoor. Maar omdat ik meteen wilde beginnen met enkele vers aangeschafte producten, opende ik deze tube maar gelijk.

Als je het ingrediënt squaleen opzoekt, snap je niet dat het in alle gezichtsverzorging zit. Ergens heb ik gelezen dat squalaan een bewerkte versie is. Vroeger haalde men het ingrediënt uit haaien, tegenwoordig voornamelijk uit olijven. Klinkt een stuk diervriendelijker. Het is trouwens een stof die ook in je lichaam voorkomt, maar het wordt allemaal minder als je ouder wordt. Vandaar de huidverzorging met squalaan of squaleen.

Anti-aging, hydraterend- allemaal erg fijn, maar wat mij betreft hoeft dat niet als het om een gezichtsreiniger gaat. Deze van The Ordinary is vrij dik van substantie. Je moet het tussen je handpalmen verwarmen zodat de boel vloeibaarder en olieachtig wordt. Bij mij werkt dat niet, ik wrijf tot ik een ons weeg en de boel gaat dan voornamelijk tussen mijn vingers zitten. Dus breng ik een paar toefjes aan die ik uitsmeer. Door de warmte van mijn gezicht wordt de reiniger vloeibaar en kan het makkelijk verdeeld worden.

Zelfs watervaste mascara krijg je er op deze manier makkelijk af. Het is heel fijn dat de reiniger niet prikt- je kunt de oogmake-up binnen enkele seconden verwijderen. Als de mascara weg is, spoel ik mijn gezicht af met lauwwarm water. Omdat ik niet het idee heb dat alles snel weg is, reinig ik mijn gezicht met een natgemaakt hydrofiel doekje. Dit werkt uitstekend. Mijn gezicht voelt brandschoon en zacht aan.

Misschien koop ik dit product wel als ik mijn enorme voorraad micellaire watertjes opgebruikt heb. Want het werkt goed- alle make-up is binnen de kortste keren verwijderd en mijn huid kan er prima tegen. Deze gezichtsreiniger van The Ordinary bestelde ik online bij Douglas. Het is niet te verkrijgen bij ieder filiaal. Voor een tube met een inhoud van 50 ml waar ik een maand mee voort kan, betaalde ik €7,20.

mde

4 gedachten over “Review: The Ordinary Squalene Gezichtsreiniging

  1. Natasja

    Klinkt wel goed hoor! Ik gebruik altijd een gezichtsreiniger naast de micellair water. Dan pas voelt t goed gereinigd, zeker na het dragen van make-up. Ga zeker eens kijken als mijn voorraad op is. Heb nu nog genoeg Vichy id kast staan..

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>