Review: Uriage Eau Thermale Crème Lavante (nieuwe formule)

mde

Over dit product heb ik al eerder iets geschreven. Het merk Uriage is een vrij nieuwe ontdekking van mij en de wascrème ging erg hard. Dat komt omdat je er werkelijk alles mee kunt wassen zonder dat het huid en/of haar irriteert. Op een gegeven moment heb ik mijn mannen er op geattendeerd en toen ging het helemaal snel. Binnen de korte keren moest ik een nieuwe pompflacon bestellen.

Nu staat er een fles met een inhoud van een liter in de douche en kan iedereen er naar hartelust gebruik van maken. De eerste keer dat ik het gebruikte schrok ik een beetje van de geur. Er stond op de verpakking dat de formule vernieuwd was, maar ik had niet verwacht dat ik dat voornamelijk zou merken aan de geur. De oude versie rook  best sterk, maar omdat het zulk fijn spul was trok ik me daar niets van aan.

De nieuwe versie ruikt wat vreemd- het doet me denken aan hooi en veldbloemen. Heel in de verte een beetje muf, wat natuurlijk gek is voor een wascrème. Zou het aan het “nieuwe” ingrediënt meadowfoam oil liggen? Van de moerasbloem heb ik nog nooit gehoord, dus het kan best zijn dat de limnanthes alba een beetje muffig ruikt. Het klinkt niet aantrekkelijk, maar het went snel.

Inmiddels wil ik niets anders om te gebruiken onder de douche. Van man en zoon heb ik geen klachten gehoord. Maar Mika ruikt nog steeds bijna niks nadat hij corona had en Ronald gebruikt misschien liever zijn favoriete douche olie van Albert Heijn.  Het zal me benieuwen wanneer ik weer een nieuwe literfles van ongeveer €12,50 moet aanschaffen.

Screenshot_20211110_142818

4 gedachten over “Review: Uriage Eau Thermale Crème Lavante (nieuwe formule)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>