Slapen

2017-08-13 09.56.57 HDR

Wie een hond gaat opvoeden, kan net zo onzeker worden als een nieuwbakken mensenmoeder. Iedereen vertelt je hoe je het aan moet pakken en natuurlijk spreekt iedereen elkaar tegen. Blaze is al 6 en is opgegroeid in een huis vol honden, katten en kinderen. Dat neemt niet weg dat er nog wel wat aandachtspuntjes zijn. Ronald en ik zien vanuit onze achtergronden als juf en voetbaltrainer graag honden en kinderen die luisteren.

Aangezien ik degene ben die Blaze ‘s ochtends een paar uur uitlaat, let ik er streng op dat hij netjes naast me blijft lopen. Daar weiger ik een slipketting voor te gebruiken. We hebben voor Blaze zelfs een aparte halsband. Er komt nog een fijne lange riem, die ga ik binnenkort bestellen. Blaze blijft keurig wachten tot het voetgangerslicht op groen staat en wanneer ik toch even op mijn telefoon moet kijken. Het enige is dat hij weleens blaft, dus alleen thuisblijven is er niet bij, want voor je het weet bellen de nekjes de politie wegens geluidsoverlast.

Slapen is voor Ronald en mij nog steeds moeilijk. De gedachte aan BAM die zijn gezin mist en het feit dat hij niet bij ons op de bank ligt en ook niet meer bijna dagelijks gaat zwemmen, doet erg veel pijn. Gisteravond kwam daar nog eens bij dat Mika met vrienden uitging, ver buiten ons eigen dorp. Ronald is op de bank gaan slapen en Blaze en ik sliepen samen boven. Tja, dat is iets waar de hondendeskundigen -en iedereen met een hond meent dat hij of zij dat is- het niet met elkaar over eens zijn. Mag een hond bij je in bed slapen?

Mensen die van mening zijn dat een hond immer op de laatste plek in de gezinsrangorde dient staan, gruwen ervan. Zij menen dat je jezelf gelijk maakt aan een hond als je naast elkaar ligt te snurken. Omdat we het hier over Blaze hebben, durf ik rustig te zeggen dat het in ons geval niet op gaat. Hij heeft nog moeite met bepaalde commando’s omdat het in zijn gezin niet belangrijk was om netjes te gaan liggen. Maar hij respecteert ons en gedraagt zich voorbeeldig. Buiten aan de lijn en in huis.

Wat niemand mij ooit verteld heeft, is dat je hond zich prima kan aanpassen aan jouw leven. Alhoewel ik geen betaalde baan buitenshuis heb, wil ik niet zoals velen om zeven uur ‘s ochtends de eerste wandeling doen. BAM hoeft niet vroeg uit de veren en sinds we Blaze voor het slapengaan laten plassen, houdt hij het ook vol tot tien uur. Vanochtend werden we op dat tijdstip wakker. Blaze lag aan het voeteneind en ging direct met zijn hoofd op het kussen van Ronald liggen. Daar werd ik zo blij van. Met het blije hoofd van Blaze naast me begon deze inmiddels loeihete dag geweldig.

4 gedachten over “Slapen

 1. Linda

  Oh wat is het toch heerlijk als je wakker word en je kijkt in die lieve ogen van een hond..dan word je toch helemaal relaxt wakker..en ieder moet dat zelf weten..Indy kwam ‘s morgens vanuit de bench ook op bed en ze vond t heerlijk en ik ook ;) ja en dan liggen er wel wat haren, maar de stofzuiger is er goed voor! En het is trouwens net als bij kinderen, vreemde ogen dwingen, bij een ander luisteren ze beter! Heeft Mika t leuk gehad?

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Wij hopen dat wij inmiddels geen vreemde ogen meer hebben/zijn, maar je hebt gelijk: Blaze trekt mij het dorp niet door. Ronald stapt gerust met sokken aan in bed, dus ik vind niks meer vies :)
   Mika heeft het gezellig gehad. Toen hij thuiskwam en bovenaan de trap stond, ging Blaze van het bed af om te gaan kijken. “Hee, Blaze, ik ben het, Mika. Ga maar weer gauw bij mama slapen”, hoorde ik. Ongeveer vijf uur later werden we wakker.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>