Strand

IMG_9782

Op een warme dag die ook nog eens van tevoren werd aangekondigd, zijn wij niet langer de enige wandelaars op het strand. Wij gaan regelmatig naar de Maasvlakte, vooral als het waait en het een beetje koud is. Hebben we  die enorme zandvlakte lekker voor onszelf. Vandaag was het betrekkelijk druk. Drukte is een relatief begrip, want hier zijn geen strandpaviljoens. Dus zitten er wat mensen op klapstoeltjes en lopen de meegesjouwde schoothondjes een zonnesteek op.

We gingen voor het eerst met Blaze. Hij heeft genoten. Als we met twee of drie honden zijn, heeft hij de neiging wat voor zichzelf te gaan doen en loopt hij een stuk vooruit of blijft hij juist dralen. Als hij het enige hondje is, lijkt hij wel aan ons vastgeplakt. Als we langs het water liepen, dribbelde hij netjes tussen ons in. En vandaag hebben we hem zelfs voor het eerst zien zwemmen. De volgende keer nemen we onze badkleding mee en dan krijgt hij zwemles.

IMG_9786

We maakten flauwe grappen over de herkomst van de toeristen die deze fijne kuil hadden gegraven terwijl Blaze er heerlijk in ging spelen.

IMG_9787

Blaze heeft zoveel vertrouwen in papa dat hij hem zomaar achterna liep, de zee in. Dat is heel bijzonder voor een hond die meestal het water ingaat tot zijn buik een beetje nat wordt. Het laatste stukje naar de zandbank zwom hij zelfs!

IMG_9791

Teruggaan bleek hij eng te vinden. Hij ging piepen en was zelfs niet te lokken met een koekje.

IMG_9796

Dan komt papa hem redden. Zie je het gezicht van Blaze? Die vindt het allemaal best.

IMG_9797

Drie stappen later werd hij weer in zee gezet, want je kunt een hond ook teveel verwennen.

IMG_9807

Hij vergat degene die de foto’s en filmpjes maakt gelukkig niet.

IMG_9803

En nog een paar korte filmpjes van de eerste keer dat Blaze ging zwemmen en speelde met een steentje:

12 gedachten over “Strand

 1. Linda

  Zo stoer van Blaze!! Heerlijk geluid, dat water, daar wil je toch zo induiken..dat Ronald niet z’n korte broek uitdoet, maakt toch niet uit of je in je onderbroek loopt! Wat een lekker bekkie heeft ie toch, die Blaze!

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Die korte broek kon niet uit, want de onderbroek zit erg ruim en zakt af in het water. Dat beeld hoeft niemand op de netvliezen te krijgen. De volgende keer trekt hij een sportbroekje aan dat snel droogt en ik heb ook nog ergens een badpak liggen.

   Reageren
 2. Cindy

  Wat een zaligheid! Was er zondag nog, zo genoten. Het water is ook zo helder, top.
  Gisteren was mijn vakantie voorbij dus vandaag zat ik weer tussen 4 muren met de zonneschermen naar beneden, afgesneden van elke vorm van daglicht en airco aan…. meh…
  Hoop snel weer te kunnen gaan. Morgen, vaste vrije dag, gaat hem niet worden.
  Heerlijk dat Blaze ook zo geniet, leuk om te zien!

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Het is inmiddels al morgen en nadat de wekker afliep (half 6 voor Ronald, half 8 voor Mika) hoorde ik het stevig regenen.Nou ja, gisteren hebben we in ieder geval genoten met z’n drietjes.
   Jammer dat je vakantie alweer over is. Maar misschien komen er nog wel mooie dagen- voor jou het liefst in de weekends.

   Reageren
   1. Cindy

    Vast wel! En de woensdag is ook goed, vaste vrije dag, en eens in de 2 weken ga ik naar mijn moeder, maar de andere woensdag is helemaal voor mezelf ;-)

    Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

     Heerlijk, een vrije dag die middenin de werkweek valt. Een vrije dag die je trouwens goed besteedt. Deze week dus een woensdag voor jezelf!

     Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>