Therapiehond

2017-08-09 19.05.14

Onze therapiehond Blaze doet zijn werk uitstekend. Als Ronald wakker is, mist hij zijn beste vriend iedere seconde. Maar hij geniet ook van de aanwezigheid van de beste vriend van zijn beste vriend. Mika is blij omdat Blaze hem een vertrouwd gevoel geeft- opeens ligt er weer een hond op de bank. En ik heb weer een reden om op te staan.

Misschien zijn er wel mensen die het vreemd vinden dat we een andere hond in huis hebben gehaald. Die kennen ons niet en ze hebben geen idee wat Blaze voor het gezin betekent. Voor hem was het trouwens wel raar om bij ons te zijn zonder dat BAM daar rondscharrelde. Hij heeft ieder hoekje van het huis gezien op zijn zoektocht naar zijn broertje. En vanaf de eerste wandeling wist hij onze carport feilloos te vinden.

Toen ik Mika kreeg, was ik niet zo dol op kinderen. Inmiddels heb ik al veel fijne exemplaren over de vloer gehad. Nog steeds ben ik geen kinderliefhebber, maar sommige inmiddels bijna-volwassenen kunnen hier altijd terecht. Als kind was ik bang voor honden. In de buurt liep vaak een grote herdershond los en dat ‘ie me nooit achterna is gegaan omdat ik iedere keer in paniek wegrende, is een groot wonder. Nu vind ik iedere hond met een fijne eigenaar leuk.

Straks gaan we naar mijn moeder. Ze weet al dat Blaze meekomt en dat het de beste vriend van BAM is. Ze zal wel opkijken als ze hem ziet, die grote halve husky met zijn bruine en blauwe oog.  Ze zal blij zijn dat Blaze Ronald volgt en hem opzoekt als ik zeg dat hij naar papa moet gaan. Dat Mika gerust met zo’n grote hond kan wandelen en dat ik gelukkiger ben sinds Blaze in huis is. Hij gaat gewoon terug naar Carla hoor. Want je weet maar nooit of zij nog mensen kent met een gebroken hart.

2017-08-09 13.36.51 2017-08-09 20.28.44 2017-08-10 19.57.14

8 gedachten over “Therapiehond

 1. Linda

  Weet je, de rust straalt van de foto’s af, Blaze straalt zoveel rust en Zen af en brengt dat echt over..zo fijn om te zien!! Is toch wat, zo slim beest, wat een gave heeft ie, ben zo blij voor jullie, dat hij dit jullie kan geven…veel plezier bij je moeder!

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Blaze is een bijzondere hond. Hij moest in ons leven komen en ik ben dankbaar dat hij bij ons mag komen logeren.

   Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik vind het ook erg dat mensen met ons mee lijden. In de zin dat men nu doorheeft hoe oneerlijk en hard het kan zijn. Als ik een fijne familiehond had gehad, was ik nooit wijzer geworden. Was ik de vlinder gebleven die altijd in het goede van de mens geloofde. We zijn allemaal van een roze wolkje gedonderd.

   Reageren
 2. chucky1012

  Ahhhhh zo lief dat Blaze bij jullie een paar dagen mag verblijven.
  Wat is dat een fijne en lieve hond.
  Ook huilt mijn hart nog steeds naar BAM en het gemis wordt iedere dag groter.
  Jullie zijn zo lief en schatten van mensen….
  Laat aub jullie eigen hond snel weer thuis komen waar hij hoort en dat is bij jullie….

  Fijne dag en knuffels voor jullie allen Xx

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   We zijn zo blij met Blaze en dankbaar dat Carla hem een tijdje kan missen. Hij kan de plaats van BAM niet innemen, maar we voelen ons goed met hem in huis.
   Dank je voor je lieve woorden. En inderdaad, BAM hoort hier.

   Geniet van deze warme zondag! xx

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>