Vaderliefde

IMG_9817

Van huis uit heeft Ronald meegekregen dat ouders niet per definitie van meerdere kinderen kunnen houden. Ze zeggen van wel, maar de liefde is niet voor ieder kind onvoorwaardelijk. Daarom heb ik maar 1 kind en 1 hond. En opeens zie ik dat Ronald merkt dat het wel degelijk kan. Als een goede vriend van Mika onverhoopt een nieuw onderkomen moet zoeken, gooit Ronald de deur wijd open. Wat honden betreft, lijkt het helemaal goed te zijn gekomen.

Wie hem samen ziet met BAM, Blaze en Pebbles zou niet kunnen denken dat we er twee na de wandeling terug brengen naar oma. Die honden worden overspoeld met vaderliefde en tegen alledrie is hij even streng. Als we een groter huis hadden, zou hij graag een heel roedel willen. En dan zal ik degene zijn die wat gaat tegensputteren. Een hond in bed vind ik hartstikke gezellig, maar drie of vier? Zou ik ze allemaal tegelijk kunnen uitlaten of heb ik er een dagtaak aan als ik het in shifts moet doen?

Er wordt beweerd dat een kind dat weinig affectie heeft gehad niet in staat is zelf liefde te geven. Juist daarom ben ik zo blij met mijn Ronald 2.0 die zoveel liefde te geven heeft. Als hij nog voetbaltrainer was geweest, hadden zijn spelers hem ‘s nachts kunnen bellen als ze zonder reistegoed ergens waren gestrand. Hij is zo compleet anders dan hij door de nekjes wordt afgeschilderd. Maar die mogen van alles verrekken als ze me weer eens zien langskomen met een hond. Want ik wandel overal mee.

6 gedachten over “Vaderliefde

  1. Pippi Bericht auteur

   Een roedel komt er alleen als we de een grote geldprijs winnen en ik het uitlaten kan delen met Ronald.
   xoxo

   Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Hij heeft ook gewoon besloten dat hij het niet zo wil. En dan kan je blijkbaar anders worden dan degene die je opgevoed hebben.

   Reageren
 1. Myrna

  Onderschat een mens niet. Een betere versie van jezelf worden daar heb ik respect voor. Geniet hier samen maar lekker van, was het babietje maar al terug waar hij thuis hoort.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ronald is enorm veranderd sinds BAM weg is. Hij is de man geworden die ik respecteer. Er wordt af en toe nog een beetje gekibbeld, maar ik weet nu dat hij een blijver is.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>