Vadershondje

IMG_9621

Ronald is niet met honden opgegroeid. Als kind is hij gebeten door een poedel en daarom heeft  het jaren geduurd voordat hij het aardige van het hebben van een hond inzag. Maar na een jaar naar The Dog Whisperer kijken, was hij om. Tijdens het uitlaatuurtje ‘s avonds stond hij iets buiten de groep met drie herders. Hij gooide een stok en die werd dan keurig teruggebracht. Door Pebbles, want Djara kon het niet meer aan. Zij zette voor de aardigheid drie stappen en keerde snel terug voor een knuffel of een koekje. Aaron liep wat om hem heen te dansen, want die hield niet van apporteren.

We hebben filmpjes die laten zien dat hij met een engelengeduld groepjes honden liet zitten. Er was er altijd wel eentje die veel te snel opsprong en om iets lekkers ging vragen. Dat BAM op bijna alle testonderdelen glansrijk is geslaagd, komt door zijn vader. Mama is er voor de wandelingen, papa geeft commando’s en doet soms wat wilde spelletjes. Met als resultaat dat BAM een echt vadershondje is. Blaze is zo mogelijk nog erger. Hij volgt Ronald letterlijk als een hondje en hij geniet van het trainen.

Dat Blaze hier in huis is, was mijn wens. Van al dat uitslapen kreeg ik hoofdpijn en ik wilde weer wandelingen maken. Met een riem in mijn rechterhand. Ronald heeft het even tegengehouden. Hij zei dat het vanwege mijn beschadigde vinger was, maar ik weet wel beter. Het is maar goed dat Blaze de allerbeste vriend van BAM is en dat hij hier al vaker geweest is. Nu geniet Ronald van de aanwezigheid van Blaze en stort hij zich op het werken met deze lieverd. Ze vormen een goed stel .

IMG_9607

Ook Blaze moet over dit veerooster getild worden. Dit is een foto van de eerste keer en je ziet dat Blaze er even aan moet wennen. BAM maakt altijd een soort hupje om het zijn vader makkelijk te maken en Blaze vond het de tweede keer waarschijnlijk wel leuk. Want hij was best moe van het lopen in de brandende zon.

IMG_9614

Blaze loopt weleens ergens heen om te snuffelen, maar hij luistert goed en komt snel terug en loopt dan perfect tussen ons in. Ook onaangelijnd.

IMG_9616

Zwemmen doet hij niet, helaas. Maar hij moest toch het water in vanwege de vieze voetjes die hij waarschijnlijk aan de Essobrand te danken had.

IMG_9617

Papa legt uit dat je netjes en vooral veilig over dit rooster kunt lopen.

IMG_9618

Gelukt! Wat een mooie samenwerking- we kunnen ons een hondloos leven niet meer voorstellen.

9 gedachten over “Vadershondje

 1. Myrna

  Het doet me wat om dit te zien. Geweldig dat Blaze jullie zo kan helpen door er te zijn. Complimenten voor The Dog Whisperer uit Spijkenisse

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Mooie foto’s hè. Het fijne is dat Carla vandaag heeft gezegd dat Blaze mag blijven tot BAM er weer is. En dat terwijl ze hem erg mist.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>