Verboden

IMG_0127

Pas na het avondeten zag ik gisteren dat ik eerder op de dag een mail had ontvangen van iemand die ik maar synecdochisch zal aanduiden met blauw. Deze persoon had vernomen dat wij een nieuwe hond hadden. Daarom wilde men graag weten of het gerucht op waarheid berustte.  Even voelde ik me niet Ellen M., maar Josef K. Nadat ik bij wijze van spreken mijn broek van de plavuizen had opgevist, antwoordde ik dat de auteur van het digitale epistel maar op meducijn.nl moest kijken. Nee nou wordt ‘ie mooi, nee nou wordt ‘ie fraai! hoorde ik de denkbeeldige stem van Ome Joop in een gedachtenwolkje boven mijn hoofd bulderen.

De vraag vond ik te mal voor woorden. Impertinent. Suggestief. Absoluut irrelevant. Er hing een naargeestige zweem rond de hele mail. Als de Koude Oorlog uit het vet wordt gehaald en die Rus in onze Hollandse keukens dreigt te verschijnen, zullen de taleninstituten overuren draaien. En ik kan wel raden wie gelijk intekenen op een cursus Russisch voor beginners. Lieden die doodsbang zijn dat een ander meer plezier in het leven heeft. Mensen als Ronald en ik schijnen dat morele recht te hebben verspeeld. Zij geen jolijt, wij veroordeeld tot een leeg en liefst liefdeloos leven. Spasiba!

We voelen ons bespioneerd. Toevallig weet ik precies hoe dat voelt, want ik heb nog rondgereisd in voormalig Oost-Duitsland. Met hun StaSi en VoPo. Eerst hadden we hier alleen last van de Voortuintjes Politie, nu houdt men nauwlettend in de gaten of ik met een hond loop. Eén keer stond ik met Bram te poseren op de dichtstbijzijnde parkeerplaats en het klopt dat ik regelmatig te bewonderen ben als ik met Blaze wandel. Wat een werk zou een 21e eeuws equivalent van een NSB’er hebben als ik uit verveling zou besluiten een hondenuitlaatservice te beginnen. Dan blijft men 112  en de Belastingdienst bellen om mij te verlinken, want je weet maar nooit of ik er een geldelijke beloning voor wens te ontvangen.

Het is maar goed dat de lokale coffeeshop is opgeheven. Stel je toch eens voor dat ik nou net ter hoogte van de ingang wordt gefotografeerd. Terwijl ik niet eens rook. Vanaf nu ben ik welhaast gedwongen mij net als de nekjes voor te doen als brave burger. Er wordt niet eens meer geschreeuwd als een onverlaat wederom halverwege de tube de tandpasta heeft lopen uitknijpen en er daarna tot overmaat van ramp de dop niet op geschroefd heeft. Het is hoogstwaarschijnlijk tijd dat ik mijn huis volledig vrij ga maken van spullen die in het verleden verboden waren en in sommige gevallen nog steeds zijn. Overigens zou ik niet onwelwillend tegen alweer een inval staan, want het in de nacht van 27 op 28 mei jongstleden geïnstalleerde slot was twee weken later al naar de gallemiezen.

IMG_0157

Voordat men zich geheel terecht bezighield met het observeren van mogelijke terroristen zou de opdruk van dit kledingstuk tot opgetrokken woutwenkbrauwen kunnen leiden. Nu is het alleen volkomen ongeschikt als sollicitatie outfit.

IMG_20141218_080317-624x1111-421x600

Wij hebben nogal wat gevaarlijke voorwerpen in huis. Eigenlijk zou ik deze foto niet moeten plaatsen, want je mag geen op vuurwapens gelijkend kinderspeelgoed in je bezit hebben. Als ik met het plastic pistooltje losjes in de hand een willekeurige loketbeambte vriendelijk vraag haast te maken omdat ik duur geparkeerd sta, kan ik zomaar gearresteerd of zelfs neergeknald worden. Het mes dat ik gebruik om aardappels in stukjes te snijden, zou men ook als wapen kunnen zien. De Armani’s staan er voor de aardigheid bij, maar ik heb al een verhaal klaar waarin het eerste slachtoffer aangetroffen wordt met tientallen putjes over het gehele lichaam.

IMG_0130

De nazi’s waren verzot op boekverbrandingen. Deze boeken waren ooit verboden en nog steeds is het niet verstandig om er in sommige landen mee op een parkbankje te gaan zitten. In een aantal staten zijn zelfs je gedachten levensbedreigend.

IMG_0156

Dit vind ik nou een geweldige uitvinding, maar ook het huidige staatshoofd van Vaticaanstad heeft het gebruik ervan verboden.

IMG_0131

Daarom zou ik alle Rooms-Katholieke mannen kunnen aanraden te gaan roken. Als de schatkist niet zo dol was op de inkomsten die deze slechte en levensgevaarlijke gewoonte genereren, zou roken in de eigen achtertuin allang niet meer toegestaan zijn.

IMG_0129

Deze Bosnische moonshine, gebrouwen in het schuurtje van iemand z’n oma, heeft een crimineel hoog alcoholpercentage. Zelfs ik zou dit op de lijst van verboden zaken willen zetten.

IMG_0128

Piraterij is pas echt verboden. Nee, geen verkleedpartijen waarbij iedereen Jack Sparrow als rolmodel neemt, maar het illegaal downloaden van speelfilms. Dit is een ouderwetse vinyl bootleg van een punkband waar ik vroegâh fan van was. Net zo illegaal als Pirate Bay en Popcorn.

IMG_0155 IMG_0133

Cola is geschikt om roestige bouten en moeren weer bruikbaar te maken, bier maakte een wrak van onze grootste volkszanger die zelfs door Rotterdammers geadoreerd wordt. Ogenblikkelijk verbieden, deze rotzooi waarvan ik als een Flodder aan het boeren sla. Je wordt er ook nog eens dik van- Anna Wintour zou deze drankjes subiet in de ban willen doen.

12 gedachten over “Verboden

  1. Pippi Bericht auteur

   Brrrr, ondanks de opvliegers krijg ik het ijskoud bij de gedachte aan zulke mensen. Die mogen wat mijn betreft nooit meer naar een oorlogsfilm kijken en denken dat zij ook zo heldhaftig zouden zijn.
   xoxo

   Reageren
 1. Linda

  Huh, is dit een mail van iemand uit de buurt ofzo?! Ben even t spoor bijster? Wat is dit voor bemoeizuchtige bedoening..begrijp t echt niet! Walgelijk gewoon!

  Reageren
   1. Linda

    Nou ja zeg…heb je toch ook geen ene moer aan, hé..weet al die leuzen van vroeger nog over de ‘ blauwen’..gaat al een hele tijd niet meer op.

    Reageren
 2. Linda

  Ja idd..en daar zakt idd je broek van af! Die mensen hebben echt niks anders te doen, zeg..is niet te hopen dat hun ooit wat gebeurt, want dan pleurt hun hele leven in elkaar.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ach, ik geloof in karma. Leugens verkopen gaat makkelijk, maar eens komt de dag dat ze doorhebben hoe het is als ze zelf het lijdend voorwerp zijn.

   Reageren
 3. Natas

  Het is toch niet te geloven!!
  en wat dan nog.. dat is toch zeker niet verboden?
  Wat een afschuwelijke bemoeizucht, dat de politie zich daartoe laat lenen om daarmee bezig te zijn. Laten ze wat nuttigs gaan doen.
  Je hebt er wel een fantastisch schrijven van gemaakt!!

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Werkelijk, de welhaast antieke Flodder film 1 gaat steeds meer leven. Ga toch boeven vangen, denken we dan maar.

   Reageren
 4. Tam

  Ohhhh ik lees t nu pas. Wat erg! Wat triest ! Wat zielig!
  Beroerd word ik er van. Dit is toch niet te filmen, te geloven. Wat een naar volk. Bah

  Sterkte. Nogmaals , ik heb plaatsvervangende schaamte voor die mensen. Gadver

  Knuf x

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Wat moeten die mensen een treurig leven hebben als ze hun lol halen uit het naar beneden trappen van anderen.
   x

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>