Verhuizen

2017-08-01 10.51.37

Vorige week kwam ik in de verleiding een nieuw huis te kopen. Een huis dat ik vroeger heel graag had willen hebben en voor de prijs die men er voor wilde hebben had ik zeker mijn spaarvarken stukgeslagen. Toen ik jong was en nog met Barbies speelde, had ik een triplex poppenhuis dat mijn vader speciaal voor mij had gemaakt. Het was bedoeld voor kleinere popjes, maar ik legde mijn Barbies er gewoon in. Op een zelfgemaakt bedje naast een groot Nivea blik als tafel.

Het Barbiehuis dat ik voor €7,50 bij de kringloopwinkel had kunnen kopen, ziet er zeer popperig uit. Gemaakt van hard plastic met gemeen roze dakpannen. En toch raak ik in de verleiding het aan te schaffen. Maar de Barbies zijn de deur uit en ik ben niet van plan er weer eentje te kopen en dan te gaan spelen. Het bewaren voor een eventueel kleinkind is ook een beetje onzinnig. Want ik krijg toch geen nakomeling die net zo tuttig is als oma.

De afgelopen tijd hebben mensen me gevraagd of ik geen zin had om te verhuizen. Gezellig ergens dichtbij mijn vriendinnen. Daar begin ik niet aan. Niet omdat ik niet graag in een nekjesloze buurt zou willen wonen, maar je kunt je kind het niet aandoen. Hij heeft hier wel vrienden en hij gaat straks een opleiding volgen die op een kwartier fietsafstand zit. Daarbij zitten we hier goed hoor. Het huis is ruim en we hebben een tuin. Als we een mooie geldprijs winnen, gooien we knalroze dakpannen op het dak. Wat zal dat een hoop verrekte nekjes opleveren.

4 gedachten over “Verhuizen

  1. Linda

    De mannen zien je al aankomen, met t poppenhuis..hier op zolder, staat ook een zelf gemaakt poppenhuis, van m’n dochter, gemaakt door haar opa..zo schattig en mooi gemaakt van allerlei spulletjes, net zo als die nivea tafel..en je hebt gelijk, wil je niet voor je kind en overal is wel wat, wat niet naar je zin is..

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>