Wachten

IMG_9826

Zelf ben ik verre van geduldig. Als ik iets in mijn hoofd heb, wil ik het zo snel mogelijk in daden omzetten. Als mijn toelage is gestort, wil ik het liefst direct naar de winkels fietsen om iets leuks te gaan kopen. Daarom is het maar goed dat ik een therapiehond als Blaze heb. Het is de meest relaxte hond die ik ken. BAM is een schat, maar als hij doorheeft dat we iets gaan doen dat hij leuk vindt, gaat hij stuiteren.

Blaze vindt het allemaal best. Achterin de auto gaat hij binnen een minuut op de achterbank liggen, zijn broertje BAM moeten we om de tien seconden vertellen dat hij rustig moet gaan zitten. Het is net als met kinderen: het verschil tussen de twee die je hebt, zou niet groter kunnen zijn. Van beide honden houden we even veel, maar we zien wel dat ze enorm van elkaar verschillen.

Wat ze wel met elkaar gemeen hebben, is dat ze hun dagritme direct hebben aangepast op dat van ons. Zo hou ik niet van vroeg in de ochtend wandelen en dus doen we dat later. De laatste plas doen ze allebei als ik naar bed ga. Soms is dat ruim voor middernacht, maar ik loop ook weleens om half vier op straat. Maar BAM moet je van de bank trekken terwijl Blaze opspringt zodra je een wandeling aankondigt.

Blaze blijft vaak op de eerste verdieping wachten tot iedereen die wakker is naar beneden komt. Als Mika een gat in de dag slaapt, trekt Blaze zich niks van hem aan. Als ik beneden met het ontbijt wacht tot Mika er is, hangt Blaze wat rond. Soms gaat hij naar de kamer van Mika, maar meestal ligt hij op bed. Pas als alle wakkere lieden er zijn, huppelt hij de trap af. Dan begint voor hem weer een fijne dag.

Waar ik tegenwoordig wel voor uit moet kijken, is dat ik niet over hem struikel. Blaze is een grote hond, dus het overkomt me alleen als hij rustig op de plavuizen ligt. BAM doet dat alleen als hij het erg warm heeft of net een stuk gelopen heeft. Blaze ligt regelmatig op de vloer bij de bank. Dan wil ik iets te drinken halen en dan sta ik bijna bovenop de hond. Ook ligt hij rustig te wachten tot ik klaar ben met bloggen.

Hij is zo rustig dat ik het ook word. Door het huis rennen omdat ik meen iets meteen te moeten hebben, is er niet meer bij. Voor je het weet struikel je over een als haardkleedje vermomde halve husky. Hoge hakken draag ik al jaren alleen nog maar in huis, maar zelfs dat komt sinds drie weken nog maar zelden voor. Want ik wil het geduldig wachtende hondje natuurlijk niet perforeren met mijn naaldhakken.

 

4 gedachten over “Wachten

    1. Pippi Bericht auteur

      Precies- we hebben Blaze nodig en zijn karakter zorgt ervoor dat we gelukkiger zijn met hem. Daarbij blijf ik in een beetje in wandelvorm :)

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>