Zegeningen 159

IMG_6591

Het was een fijne week. Het was niet iedere dag warm, maar ik heb bijna iedere dag een NOTD foto kunnen nemen terwijl de zon scheen. Als ik met BAM ging wandelen droeg ik nog steeds een legging of dikke maillot, maar thuis liep ik met blote benen. Zonnebaden doe ik nooit, maar ik ben wel een paar keer boodschappen gaan doen zonder beenbekleding. Dat was wel schrikken, want die benen zijn een beetje bleek. Ja, zelfs Indo’s kunnen wel wat zon gebruiken.

IMG_6592

Toen het warm werd viel de magnolia uit. Dat gebeurde als er even een flinke wind door de tuin ging en ik was steeds te laat om het vast te leggen. Dan zag ik het vanuit mijn ooghoeken gebeuren. Net alsof het hele grote sneeuwvlokken waren die neerdaalden op het pad.

IMG_6593

Als mijn man steentjes gooit kijk ik een beetje rond. Laatst kwam er een man met een fiets aan die in alle vuilnisbakken graaide. Er komt ook weleens een mevrouw van het nabijgelegen dierenasiel met een hond die ze aan een hele lange lijn laat zwemmen. Of een meneer die uitgebreid zijn auto gaat schoonmaken terwijl zijn hond zich zit te vervelen. Het paard had ons ook in de gaten. Ze ziet er verschrikkelijk uit- klopt het dat paarden die het hele jaar buiten staan een wintervacht hebben waardoor ze er in de lente heel smoezelig uitzien? We hebben maar weer wat brood voor haar meegenomen dat ze met graagte naar binnen werkte.

IMG_6594

Hoe voorkom je dat je hond te dichtbij opdringerige of onvriendelijke honden komt? Op Facebook lees ik regelmatig de meest nare gesprekken tussen hondeneigenaren. Het begint altijd met een bericht over honden die gevochten hebben. Er zijn blijkbaar twee soorten mensen die tegen elkaar in gaan: zij die zweren dat hun hond te allen tijde naar hen luistert en eigenaren die stellen dat je een hond aangelijnd dient te houden op plekken waar dat moet. De derde categorie scheldt in comments vol taalfouten op iedereen die een bijdrage aan de discussie levert.

BAM krijgt elke twee jaar een nieuwe halsband en riem, soms wel twee. In ieder geval heeft hij altijd een mooi en vooral stevig setje. We controleren ook regelmatig of alles nog in orde is. Want als er iets gebeurt kunnen we hem goed vasthouden. BAM is een lieverd hoor, maar als een andere hond losloopt of losbreekt en mij lastig gaat vallen kan er een probleem ontstaan. Dan moet ik snel wegwezen en dan helpt dit Tsjechische setje goed. BAM heeft nog een andere band en riem, maar de riem is abusievelijk in een te korte lengte besteld. Dan moet ik ook de bosjes in als hij beschut wil poepen.

IMG_6595

 

Deze foto werd gemaakt op de tot nu toe warmste dag van het jaar. Volgens mij is het water nog hartstikke koud, maar BAM maalt daar niet om. Hij heeft bijna een uur gezwommen en toen zijn vader wilde roken liet hij dit arme hondje in het water zitten. BAM hoorde het commando en schoof snel met zijn billen naar achteren voordat hij daadwerkelijk ging zitten. Van dit soort grappen hou ik niet zo- ga lekker zelf met je gat in het water hangen, denk ik dan.

Hopelijk wordt het een fijne week. Van de weeklegging van Inspirational Cardreading werd ik blij en positief gestemd. Neem eens een kijkje als je net als ik af en toe een zetje in de goede richting nodig hebt. Geniet van deze week!

10 gedachten over “Zegeningen 159

 1. chucky1012

  Leuke ballerina schoenen.
  Die had ik vroeger ook ;-)
  Foxy krijgt ook regelmatig een nieuwe halsband en riemen.
  Fijn om te zien dat BAM heerlijk genoten had.

  Een hele fijne week Xoxo

  Reageren
 2. Myrna

  Jane heeft nog steeds haar eerste halsband. Een dikke tuigleren met studs heel stoer. Ik tel haar puppie band niet mee. De riem is haar tweede. De eerste daar brak de karabijnhaak van.
  Dat lieve bekje van haar wil niet zeggen dat ze niet een echte bitch kan zijn hoor. Ik zat net op een bankje met koptelefoon op te knuffelen met haar , komt er een meisje aan met 2 herders. Jane viel uit naar die honden en die honden gingen te keer , het meisje was bijna gevallen. Zo maak ik geen vrienden in het dorp haha

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Dat is ook toevallig: BAM heeft ook een soortgelijke halsband. We zijn MAG fans geworden door de fokster. Het is mooi en stevig spul. Brekende haken….. Brrrrr, ik moet er niet aan denken.
   Oei, dat was even schrikken. Twee herders zou ik niet aankunnen. Gelukkig bleef ze op de been. In deze buurt heb ik ook weinig vrienden hoor. Alleen mensen met kleine welopgevoede hondjes doen aardig tegen mij.

   Reageren
   1. Myrna

    Vanmorgen om 6.30 uur had ik weer prijs. Op een bepaalde hoek van de straat blijven we elke ochtend knuffelen. Daar rust ze altijd even uit. En van alle kanten komen er opeens honden aan. Druipend van emotie door de knuffels verandert ze in een fractie van een seconde in een duivel. Maar haar staart kwispelt. Ze laat zich alleen horen. Ze deed eigenlijk alleen zo tegen een vrouw die met 2 grote honden liep, de kleintjes keek ze niet eens naar om. Het is ook zeer zeker geen agressieve blaf wat die mensen denken. Ik snap dat ook. Geen grom of tanden en een kwispeldende staart. Mijn Jane is een baby haha

    Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

     Ik heb me laten vertellen dat honden net als mensen geïntimideerd kunnen worden dor grote honden. Ronald had ook vaak mot met kleine mannen.
     De laatste tijd gaat het redelijk goed als ik zeg dat de ander een “nice dog” is. Maar onsympathiek aandoende mannen moet hij niet. Ik trouwens ook niet. Overigens kunnen Rottweilers en AmStaffs ons echt wel omver trekken als de dat willen, maar ik denk dat Jane en BAM niet agressief zijn, alleen beschermend.

     Reageren
 3. Natasja

  Wat een boef om BAM te laten zitten in het water, wat een bravert is het toch :-)
  De zon mag blijven schijnen want Ohhh wat worden we er vrolijk van!
  Jullie ook een hele fijne week!

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Zo goed luistert BAM niet altijd hoor. Ik hoop ook op zonnig weer, want de wereld ziet er dan een stuk gezelliger uit.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>