Zegeningen 50

Zegeningen50

Moeder zijn vind ik niet altijd leuk en makkelijk. Als ik het zou willen -en vaak is het nog nodig ook- kan ik wel de hele dag NEE zeggen. Nu ben ik geen vrouw die graag in de smaak valt bij haar kinderen. Het zou leuk zijn als ze het waarderen, maar ik ben er om een (honden)kind zo goed mogelijk op te voeden tot iemand waar de maatschappij iets aan heeft. Daar word je meestal niet populair van, want lekker onverschillig door het leven hobbelen en overal de kantjes van af lopen schijnt veel lolliger te zijn.

Gelukkig kan ik me bij tijd en wijle nog wel herinneren hoe irritant ik als puber was en daarom kan ik een hoop wijten aan die beruchte periode. Maar wat hij van zijn vader heeft, is voor mij wat moeilijker te verstouwen. Want opgeteld bij mijn onhebbelijkheden blijft er af en toe weinig leuks over. Zo, dat is eruit. Maar het gaat over, hoop ik. En ik probeer dan maar extra blij te zijn met dat handje dat zwaait voordat hij de tuindeur sluit om naar school te gaan en die ene kus die ik hem zelfs in het openbaar nog kan aftroggelen. Dat ik weer maaaaaaahaaaam! hoor als ik een foto van mijn kindjes sta te maken, neem ik dan maar voor lief.

Zegeningen50.1

Er valt nog genoeg te klagen over het weer, maar voorlopig staat dit wel in de tuin. Als de zon schijnt, trek ik nog even snel de dode troep van de hortensia. We hebben al ongeveer veertien jaar plezier van een paar planten die we in de grond stopten zonder er veel van te verwachten. Dat het blijvertjes zijn geworden, is heel fijn. In eerste instantie wilde ik ze weghalen toen BAM kwam, want het zou een giftige plant zijn. We hebben de eerste weken goed opgelet en daarna hadden we het idee dat hij toch alleen dol is op hondeneten en dat van zijn vader.

Tegenwoordig is het licht als mijn wekker af gaat en daar ben ik reuze blij mee. Niets zo erg als in het duister te moeten ontwaken en overal het licht te moeten aandoen. Toen ik nog werkte, haatte ik het als ik in het donker wegfietste en ook in het donker thuis kwam. Met BAM wandelen in het donker is ook een crime. Je moet dubbel zo goed uitkijken dat hij niks eet omdat het dodelijk kan zijn en ik kan niet altijd zien dat er honden en katten aan komen. Op dit moment kan ik me niet voorstellen dat ik over een paar maanden weer ga zeuren over de hitte.

Zegeningen50.2

De foto van de hortensia heb ik kunnen maken omdat Sonja me duidelijk heeft weten te maken dat mijn camera erg geschikt is voor een eenvoudige blogger en dat basic photoshoppen zo moeilijk niet is. Ze heeft dat laten zien door binnen een minuut een simpele fotostudio te maken met wit papier en een spotje dat ergens ongebruikt hing. De komende tijd moet ik heel veel oude foto’s gaan verkleinen en terugzetten in mijn artikelen. Het is een rotklus, maar dankzij Sonja gaat het lukken. Nu heb ik een Dropbox account en een proefperiode lang Photoshop Elements. Ooit gaat dat fraaie plaatjes opleveren.

In een week maak ik misschien niet zoveel hemelbestormende dingen mee. Uiteindelijk beweeg ik me meestal in een straal van vijf kilometer rond mijn huis en er zijn dagen dat ik geen gesprek met een medemens voer. Althans niet in het echt. Want ik prijs me gelukkig met vriendinnen die ondanks het feit dat ze wat verder weg wonen, toch betrokken zijn bij mijn leven. Dankzij social media blijven we op de hoogte van onze bezigheden. De verhuizing van de ene, de snelgroeiende kinderen van de ander en nog veel meer dingen die ik het liefst bij wijze van spreken over de heg zou willen bespreken.

Het blijft voor mij een groot wonder, die vriendschappen die ontstaan door een forum of een bericht op Instagram, Twitter of Facebook. Mijn kind moet ik waarschuwen, maar zelf ken ik inmiddels net zoveel mensen via die kanalen als door het lesgeven en wandelen met BAM. Daarom zal ik mijn moeder altijd dankbaar blijven voor haar aansporing om toch eens af te spreken met mede-chicklitlezers. Daar heb ik fijne vriendschappen aan overgehouden en ben ik zonder angst naar meetings met nagellakliefhebbers gegaan. En ben ik door al die vriendinnen gestimuleerd om te gaan bloggen op mijn eigen domein en zo ontstaan er weer nieuwe contacten.

Mijn week was mede door het gezellige bezoek en de lessen van Sonja heel leuk. Hopelijk wordt de komende week voor jullie ook zo plezierig. Geniet ervan!

4 gedachten over “Zegeningen 50

 1. chucky1012

  Wat fijn dat bloggers onder elkaar goede vriendinnen zijn geworden door social media en dat er van elkaar zoveel te leren valt wat betreft het maken van foto’s voor het blog en om samen een dagje te gaan shoppen en heerlijk te kletsen ;-)

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Toevallig heb ik ook wat minder fijne verhalen gehoord, maar ik ken gelukkig een paar hele leuke bloggers :)

   Mijn leven is leuker geworden sinds ik stukjes schrijf en ik geniet van de leuke contacten die het me opgeleverd heeft.

   Reageren
 2. Nicoline

  Je hebt een fijne en leerzame week achter de rug,
  Laat Mika maar kletsen, die foto van je beide kinders is hartstikke leuk en mag je als moeder zijnde heus wel nemen ha ha ha.
  Wens je wederom een hele fijne week toe. Geniet ervan! Ik geniet wel met je mee als ik over jouw week lees.
  Xx

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   En als mijn week een keertje niet zo goed is, maak ik de afweging of ik er wel of niet over zal schrijven. Omdat iedereen weleens heibel in huis heeft, laat ik weleens iets achterwege. Maar wie goed leest, weet genoeg. Daar wil ik het dan bij laten. Voor mij is de belangrijkste regel: Mika moet zich de volgende dag nog op school kunnen vertonen :)
   Ik wens jou ook een goede week toe. Volgens mij krijgen we allebei nailmail, dus dat zit wel goed!
   xx

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>